Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers svētdien, 28. novembrī, Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, palīdzot Sanhosē "Sharks" ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pieveikt Čikāgas "Blackhawks".

Balcers pie septītās rezultatīvās piespēles sezonā tika otrā perioda 14. minūtē. Latviešu hokejists saņēma perfektu piespēli no Logana Kutūra un izdarīja plaukstas metienu, kuru pašā vārtu priekšā nedaudz pielaboja Timo Meiers.

Meiers mačā guva arī otros vārtus, mača priekšpēdējā minūtē no savas laukuma puses raidot ripu tukšos pretinieku vārtos. Arī šajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Kutūrs, bet "Sharks" vārtsargs Džeimss Reimers atvairīja visus 29 metienus, aizvadot 29. "sauso" spēli karjerā un ceturto "Sharks" rindās.

Balcers visā mačā laukumā bija 16:37 minūtes, izdarīja trīs spēka paņēmienus, bet viņa lietderības koeficients bija "+1". Šajā sezonā Balceram ir deviņi rezultativitātes punkti – divi goli un septiņas rezultatīvas piespēles.

"Sharks" šī bija trešā uzvara pēdējās četrās spēlēs. NHL Rietumu konferences kopvērtējumā "haizivis" ar 23 punktiem 21 spēlē ieņem devīto vietu. Nākamo spēli "Sharks" aizvadīs 30. novembrī, kad viesosies pie Ņūdžersijas "Devils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!