Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" izsaucis vārtsargu Matīsu Kivlenieku no fārmkluba uz savu rezerves sastāvu, vēsta komanda.

Pirmdien Kivlenieks tika nosūtīts uz Amerikas hokeja līgas (AHL) komandu Klīvlendas "Monsters", bet otrdien atgriezās "Blue Jackets" rīcībā. Viņš "Blue Jackets" atgriezās rezervistu sastāvā jeb "taxi squad" , kurā ir hokejisti, kuri var tikt iekļauti vienības sastāvā NHL.

5. februārī sāksies AHL sezona, kur Kivlenieks sezonas gaitā varētu iegūt spēļu praksi.

"Blue Jackets" sastāvā cits latvietis Elvis Merzļikins, kurš par vienības pirmā vārtsarga lomu cīnās ar somu Jonasu Korpisalo.

Jau ziņots, ka Kivlenieks oktobrī trīs gadu iesācēja līgumu nomainīja pret divu gadu līgumu. Klubs piedāvāja kvalifikācijas līgumu, pusēm ātri vienojoties par detaļām.

Lielā mērā pateicoties konkurentu veselības problēmām, 24 gadus vecais vārtsargs aizvadītajā sezonā debitēja NHL. Viņš sešos dueļos ielaida savos vārtos caurmērā 2,95 ripas spēlē un neitralizēja 89,8% metienu. Pārsvarā sezonu viņš aizvadīja "Blue Jackets" farmklubā AHL, Klīvlendas "Monsters" sastāvā 20 mačos vidēji spēlē ielaižot savos vārtos 2,96 ripas un atvairot 90,4 procentus metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!