Foto: NHL.com

Latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" naktī uz otrdienu Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta loterijā neieguva pirmo numuru, visticamāk, paliekot bez iespējas izvēlēties pēdējo gadu lielāko talantu, kanādiešu uzbrucēju Konoru Bedārdu.

Drafta loterijā uzvarēja Čikāgas "Blackhawks", kas iepriekšējo reizi jauno spēlētāju izvēles ceremonijā ar pirmo numuru izraudzījās tālajā 2007. gadā, tolaik savā paspārnē paņemot Patriku Keinu un uzbūvējot dinastiju, kas izcīnīja trīs Stenlija kausus.

Tomēr "Blackhawks" šobrīd ir pārbūves procesā un šajā sezonā uz Ņujorkas "Rangers" aizmainīja tieši 34 gadus veco Keinu. Čikāgas vienībai regulārajā čempionātā 82 spēlēs izdevās iekrāt vien 59 punktus, kas bija trešais sliktākais rādītājs un deva tai 11,5% iespēju uzvarēt drafta loterijā.

Tikmēr "Blue Jackets" bija līgas otrā vājākā komanda, kuras izredzes iegūt drafta pirmo numuru līdz ar to bija augstākas - 13,5%, taču tā vasarā ceremonijā varēs izvēlēties tikai kā trešā. Otrais numurs tika regulārās sezonas sliktākajai komandai Anaheimas "Ducks", kurai izredzes tikt pie pirmā numura bija visaugstākās (18,5%).

Loterijā tika noteiktas tikai pirmās divas izvēles, kamēr pārējās Stenlija kausa izcīņā neiekļuvušās komandas tika sarindotas pēc rezultātiem regulārajā sezonā - no sliktākās uz labāko. Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" draftā izraudzīsies ar 13. numuru.

Vien 17 gadus vecais Bedārds kopš Konora Makdeivida drafta tiek uzskatīts par spilgtāko talantu hokejā. Drafta laikā viņš vēl nebūs sasniedzis pilngadību. Šosezon uzbrucējs dominēja ne tikai junioru Rietumu hokeja līgā (WHL) savākdams 143 (71+72) punktus 57 spēlēs, bet arī pasaules U-20 čempionātā - 23 (9+14) punkti nieka septiņās cīņās.

Šogad NHL drafts 28.-29. jūnijā notiks Nešvilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!