Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" sākuši uzklausīt piedāvājumus par lieliski sezonu aizvadījušajiem vārtsargiem Elvi Merzļikinu un Jonasu Korpisalo, vēsta TSN.

2019. gada vasarā "Blue Jackets" atvadījās no pieredzējušā vārtsarga Sergeja Bobrovska, tā vietā liekot uzsvaru uz jaunību – uzticības kredītu saņēma NHL mazpieredzējušais Korpisalo un no Eiropas atbraukušais Merzļikins, bet kā trešais vārtsargs sistēmā bija vēl viens latvietis Matīss Kivlenieks.

Korpisalo un Merzļikins nelika vilties, turklāt latvietis tika iekļauts NHL sezonas debitantu simboliskajā izlasē. Merzļikins atvairīja 92,3% metienu un vidēji spēlē ielaida 2,35 ripas, kamēr Korpisalo rādītāji bija 91,1% atvairīto metienu un 2,60 ielaistas ripas vidēji spēlē.

Abi vārtsargi Covid-19 krīzes pirmssākumos aprīlī tika pie jauniem divu gadu līgumiem, bet tagad Kolumbusas komanda vēlas aizmainīt kādu no vārtsargiem. NHL apskatnieki norāda, ka abu vārtsargu vērtība tirgū šobrīd ir samērā augsta un "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens darījumā varētu tikt, piemēram, pie kāda no līgas labākajiem centra uzbrucējiem.

NHL apskatnieki bilst, ka "Blue Jackets" maiņas darījumā nebūs zaudētāji, ja atbrīvosies no kāda no vārtsargiem. Kolumbusas sistēmā ir vēl arī Kivlenieks, kurš teicami debitēja NHL un var būt ļoti labs otrais vārtsargs aiz Merzļikina vai Korpisalo. TSN piebilst, ka Kivlenieks būs arī krietni lētāks otrais vārtsargs, kas ļauj klubam lielāku finansiālu rocību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!