Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejisti Teodors Bļugers un Zemgus Girgensons otrdien piedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlēs, kurās viņu pārstāvētās komandas piedzīvoja zaudējumus.

Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 2:6 piekāpās Detroitas "Red Wings".

Bļugers šajā mačā darbojās trešajā virknējumā kopā ar Radimu Zohornu un Broku Makginu, un laukumā pavadīja 13:34 minūtes, no kurām 23 sekundes spēlēja vairākumā, bet 1:06 minūtes – mazākumā. Šajā laikā viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu. Spēles noslēgumā latvieša lietderības koeficients bija pozitīvs +1.

"Penguins" labā vārtus guva Makgins un Braiens Rasts, savukārt "Red Wings" labā divreiz precīzi meta Dominiks Kubalis, bet reizi trāpīja Filips Zadina, Elmers Soderbloms, Stīvens Kempfers, Tailers Specija.

Citā mačā Bufalos "Sabres" ar rezultātu 2:1 savā laukumā pārspēja Filadelfijas "Flyers".

Girgensons šajā mačā spēlēja ceturtajā virknējumā kopā ar Filipu Sederkvistu un Isaku Rosenu. Latvietis laukumā pavadīja 11:12 minūtes, no kurām 13 sekundes nospēlēja vairākumā, bet 52 sekundes – mazākumā. Viņš nopelnīja divu minūšu noraidījumu, pielietoja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu.

"Sabres" rindās abus vārtus guva Brendons Biro, kurš precīzs bija pirmajā un trešajā trešdaļā, bet vienīgo reizi "Flyers" labā vārtus guva Treviss Koneknijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!