Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Teodors Bļugers ceturtdienas Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atzīmējās ar divu minūšu pārkāpumu, bet viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība pēcspēles metienos ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) pārspēja Našvilas "Predators".

Bļugers laukumā devās kopā ar Filu Keselu un Džaredu Makkanu kā trešais uzbrucēju virknējums un tajā aizvadīja 13:01 minūtes, no kurām 1:51 palīdzēja komandai izciest skaitlisko mazākumu.

Latvietis pirmā perioda beigu pusē nopelnīja divu minūšu pārkāpumu par klupināšanu, ko "Penguins" sekmīgi izcieta bez zaudētiem vārtiem, uzvarēja tikai vienā no desmit iemetieniem, kā arī atzīmējās ar lietderības koeficientu -1.

Uzbrucējs šosezon 22 NHL spēlēs sakrājis četrus vārtu guvumus un trīs rezultatīvas piespēles.

Spēles rezultāts tika atklāts vien pēc gandrīz sešām nospēlētām minūtēm otrajā periodā, kad Braiens Rasts panāca vadību viesiem no Pitsburgas. Tomēr trīs minūtes līdz spēles pamatlaika beigām Raiens Eliss uztvēra ripu, ko Pitsburga centās raidīt ārpus savas zonas, un pēc individuāla slidojuma rezultātu izlīdzināja no asa leņķa.

Uzvarētāja noteikšanai nepieciešami bija pēcspēles izgājieni, kuros Našvila tā arī nespēja izmantot nevienu no trim mēģinājumiem. Pitsburgas labā uzvaras vārtus ar plaukstas metienu guva Sidnijs Krosbijs, kurš pārspēja somu vārtsargu Peku Rinni.

"Penguins" vienība ar 91 punktu 75 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, bet Našvilas "Predators" nopelnījuši par vienu punktu mazāk, kas viņiem ļauj atrasties ceturtajā vietā rietumos.

Pitsburgas nākamā spēle paredzēta sestdien 23. martā, kad komanda tiksies ar Dalasas "Stars" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!