Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejistam Teodoram Bļugeram vajadzēja pieņemt savu lomu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Pitsburgas "Penguins", kur viņam iespējas pierādīt sevi uzbrukumā nebija pietiekami daudz, viņš stāstīja intervijā medijam "The Athletic".

Jau vēstīts, ka Bļugers 11 spēļu laikā veiksmīgi iedzīvojies savā jaunajā klubā Lasvegasas "Golden Knights", izceļoties ar diviem vārtiem, trīs piespēlēm un deviņām uzvarām. Viņš atzīst, ka spēlēt uzbrukumā ir daudz jautrāk, taču Pitsburgā viņš pieņēmis savu lomu. Nonākot vienā komandā ar Sidniju Krosbiju un Jevgeņiju Malkinu, latvietis uzreiz zinājis iespējas uzbrukumā būs ievērojami mazāk.

"Katru reizi, kad uzbrukuma zonā bija iemetiens, es automātiski devos nost no ledus," ar smaidu teica Bļugers, kurš turpinājumā stāstīja, kā kļuvis par labu aizsardzības tipa uzbrucēju. "Es domāju, ka kļuva vieglāk, tiklīdz tas sāka padoties. Tad auga pārliecība, šis process kļuva baudāmāks. Ja līdzīgā spēlē varēju palīdzēt noturēt vadību, tad pārējie spēlētāji to arī novērtēja, tāpēc process kļuva baudāmāks."

Bļugers joprojām ir apņēmības pilns uzlabot savas prasmes uzbrukumā, jo to spējis paveikt visos iepriekšējos līmeņos.

"Manā karjerā tas noticis vairākas reizes, tāpēc šie noteikti nav mani griesti. Man joprojām ir vieta izaugsmei, es joprojām varu pilnveidot savu spēli uzbrukumā," teica Bļugers.

"Penguins" un "Golden Knights" komandās Bļugers kopumā šosezn aizvadījis 56 spēles, kurās guvis četrus vārtus un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!