Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš piektdien Vācijas hokeja līgas (DEL) spēlē izcēlās ar gūtiem vārtiem un palīdzēja Izerlonas "Roosters" komandai tikt pie uzvaras, tāpat Čehijā vārtus panākumā iemeta aizsargs Uvis Balinskis.

"Roosters" savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:2, 0:1, 4:1) pārspēja Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins".

Daugaviņš guva vārtus mača 51.minūtē, izvirzot vadībā mājiniekus ar 4:3.

Latvijas hokejists šajā mačā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā uzvarēja vienā no trijiem iemetieniem, nopelnīja divu minūšu noraidījumu, divas reizes meta pa pretinieku vārtiem un noslēdza maču ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tikmēr citā mačā Mika Indraša pārstāvētā Šveningeras "Wild Wings" izbraukumā ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) piekāpās Bītigheimas-Bisingenas "Steelers".

Indrašis laukumā bija 17 minūtes un 37 sekundes un izcēlās statistikā ar četriem uzvarētiem iemetieniem, diviem metieniem pa vārtiem, diviem bloķētiem metieniem un neitrālu lietderības koeficientu.

Turnīra tabulā "Roosters" ar 53 punktiem 37 spēlēs ierindojas desmitajā vietā, bet "Wild Wings" ar 48 izcīnītiem punktiem ir 12.vietā 15 komandu konkurencē.

Tikmēr Balinskis piektdien Čehijas ekstralīgas spēlē guva vārtus un palīdzēja Liberecas "Bīlī Tygrži" atspēlēties un izcīnīt uzvaru. Liberecas vienība viesos ar rezultātu 5:2 (0:2, 2:0, 3:0) pārspēja Prāgas "Sparta".

Balinskis izcēlās ar precīzu metienu mača 24.minūtē, gūstot "Bīlī Tygrži" pirmos vārtus.

Latvijas aizsargs šajā mačā kopā uz ledus pavadīja 18 minūtes un 15 sekundes, no kurām trīs minūtes un divas sekundes spēlēja vairākumā, un atzīmējās statistikā ar trīs metieniem pa pretinieku vārtiem, sakrājot pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Tikmēr Oskars Cibuļskis tika pie rezultatīvas piespēles, taču viņa un Kristapa Sotnieka pārstāvētā Kladno "Rytīrži" izbraukumā ar rezultātu 2:6 (0:2, 0:3, 2:1) atzina "Olomouc" pārākumu.

Savukārt Kārļa Čukstes pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" savā laukumā ar 3:2 (2:1, 0:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Litvīnovas "Verva", kuras rindās spēlē Kristaps Zīle, Ralfs Freibergs un Jānis Jaks, bet Vītkovices "Ridera", kuru pārstāv Roberts Bukarts, viesos ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Česke Budejovices "Motor" ar uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu un aizsargu Kristoferu Binduli sastāvā.

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!