Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pasaules hokeja 16 spēcīgākās valstsvienības 2021. gada maijā pulcēsies Rīgā, lai pēc gada pārtraukuma noskaidrotu, kura būs pelnījusi kaklā kārt zelta medaļas un celt čempionāta trofeju virs galvas. Citu valstu hokeja pārvaldošās organizācijas, tostarp 2019. gada turnīra finālistes Somija un Kanāda, portālam "Delfi" pauda, ka Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pieņēma pareizo lēmumu, visa pasaules čempionāta rīkošanas tiesības piešķirot Rīgai.

Pasaules hokeja čempionāts Rīgā risināsies "Arēnā Rīga" un Olimpiskajā sporta centrā, kur vēl jāiekārto čempionāta vajadzībām nepieciešamā ledus halle. Tas, ka abas sporta arēnas atrodas tik tuvu viena otrai ir liels ieguvums, jo tas palīdzēs izveidot "burbuļa" apstākļus, ja tādi būs nepieciešami. Maz ticams, ka šī čempionāta spēles klātienē varēs apmeklēt līdzjutēji, tomēr iepriekšējo turnīru pieredze aizvadītā gada laikā liecina, ka tas netraucēs pilnvērtīgam turnīram.

Rīga bija pareiza izvēle

Pasaules hokeja čempionātam šajā sezonā vajadzēja risināties Rīgā un Minskā, un tieši Baltkrievijas galvaspilsētā vajadzēja notikt izšķirošajām cīņām par godalgām. Tomēr politiskā situācija valstī pēc ilgas vilcināšanās piespieda IIHF pieņemt lēmumu par rīkošanas tiesību atņemšanas "drošības problēmu dēļ, kuras ir ārpus IIHF kontroles".

"Mēs saprotam, ka lēmumu pieņemšanas process šādās situācijās prasa laiku," portālam "Delfi" atzina Somijas Hokeja asociācijas komunikācijas direktore Henna Malmberga. "Mēs esam priecīgi par pieņemto lēmumu Minskas sakarā. Mēs uzskatām, ka tas bija vienīgais pareizais lēmums."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!