Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā tika pie ļoti maza spēles laika, kamēr viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izbraukumā ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās Vašingtonas "Capitals" vienībai.

Girgensons, kurš šo spēli iesāka "Sabres" ceturtajā uzbrucēju virknējumā, šajā mačā laukumā pavadīja tikai deviņas minūtes un septiņas sekundes, kas ir viņa mazākais spēles laiks NHL karjerā, ja neskaita cīņas, ko viņš savainojumu dēļ bija spiests noslēgt ātrāk. Latvietis šajā duelī veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latvijas uzbrucējs metienus pa vārtiem iepriekš nebija veicis četras spēles pēc kārtas.

Girgensons visvairāk spēlēja spēles sākumā, kamēr noslēdzošajā periodā viņš laukumā parādījās tikai divas reizes.

Pirmo divu trešdaļu laikā "Capitals" pēc Daniela Vinika un Markusa Jūhansona izvirzījās vadībā ar 2:0, taču 50. minūtē "Sabres" uzbrucējs Sems Reinhārts samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Tiesa, Bufalo komanda par uzvaru tā arī nepacīnījās, jo 57. minūtē galarezultātu vairākumā uzstādīja Brets Konolijs.

Kā pēc mača norādīja "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma, latvieša mazais spēles laiks skaidrojams ar viņa neveiksmīgo spēli ar ripu.

"Sabres" komanda pēdējās desmit spēlēs cietusi astoņas neveiksmes un kopā šosezon 21 spēlē tikusi pie 19 punktiem, kas dod priekšpēdējo, 15.vietu Austrumu konferencē.

Tikmēr Atlantijas divīzijā "Sabres" ir pēdējā, astotajā, pozīcijā.

Nākamo maču "Sabres" aizvadīs 29. novembrī, kad viesosies pie Otavas "Senators".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!