Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons, pateicoties komandas galvenā trenera Ralfa Krīgera darbam, pēc ilgāka laika atkal spēj izbaudīt hokeju, Latvijas hokejists atklāja medijam "http://buffalohockeybeat.com".

Latvija izlases uzbrucējs ir viens no trim hokejistiem, kuri saglabājuši vietu komandā kopš 2013./2014. gada sezonas, uzsver portāls. Toreiz pirmo gadu līgā esošais Girgensons spēlēja pie bijušā Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana, bet "Sabres" vienība ar 52 punktiem 82 spēlēs ieņēma pārliecinošu pēdējo vietu līgā.

Girgensons šobrīd pavada jau septīto sezonu NHL, bet savas karjeras laikā viņš vēl nav ticis izslēgšanas spēlēs, kā arī trīs reizes ar komandu jau ierindojies pēdējā vietā līgā.

Savukārt šosezon Bufalo klubs ar astoņām uzvarām 11 spēlēs pagaidām ierindojies pirmajā vietā NHL.

"Man sen nav gājis tik jautri," teica Girgensons. "Bijis patīkami nākt uz halli un spēlēt hokeju. Karjeras laikā esmu redzējis visu – daudz trenerus, daudz ģenerālmenedžerus.”

Septiņu sezonu laikā Krīgers kļuvis jau par piekto "Sabres" komandas galveno treneri, bet ģenerālmenedžeri komandai šajā laika periodā bijuši trīs.

"Viņš ir ļoti labs runātājs un motivētājs," par Krīgeru izteicās Girgensons. "Viņš ar puišiem spēj atrast saikni un ļauj tev gūt gan pārliecību par sevi, gan par saviem komandas biedriem, kuri viens otru aizstāvēs uz laukuma un ārpus tā. Viņam bijis pozitīvs iespaids uz kolektīva veidošanu."

Attiecībā uz Girgensona karjeru medijs uzsvēris, ka NHL drafta pirmajā kārtā izvēlētais hokejists gadu laikā bez iebilšanas pieņēmis mazāku lomu. Hokejists, kurš otrajā sezonā līgā guva 15 vārtus un, pateicoties Latvijas līdzjutējiem, izpelnījās vietu Visu zvaigžņu spēlē, pēdējos gadus spēlē kā trešās vai ceturtās maiņas uzbrucējs, kuram jādara "melnais darbs".

"Zemgum ļoti rūp paveikt to, kas komandai nepieciešams, un viņš katru spēli centīsies darīt visu, lai pildītu savu lomu," stāstīja Krīgers. "Viņš vienmēr saglabā gatavību darīt savu darbu, kā arī ir kaislīgs Bufalo "Sabres" pārstāvis."

Šo sezonu Latvijas hokejists pavadījis, spēlējot kā kreisās malas uzbrucējs vienā virknējumā ar Johanu Larsonu un Kailu Okposo. Uzbrucēju maiņa rādījusi stabilāko sniegumu Bufalo komandā, demonstrējot neatlaidīgu spēles manieri un piespiežot pretiniekus spēlēt savā aizsardzības zonā.

"Katru spēli vari paļauties uz to, ka viņš nebūs "vakaru paņēmis brīvu"," par Girgensonu stāstīja Okposo. "Ļoti vērtīgu ko tādu sagaidīt no virknējuma biedra. Viņš ir bijis lielisks un ar viņu noteikti ir jautri spēlēt kopā."

Okposo apzinās, ka Girgensons veicis sarežģītu karjeras maiņu, kā 14. drafta izvēle kļūstot par mazākas lomas spēlētāju. Augstu draftā izvēlēti hokejisti ne vienmēr spēj pieņemt lomu, kas viņiem neļauj gūt daudz punktu.

"Tas noteikti nav viegli. Tiekot draftēts kā uzbrucējs, uz kuru visu dzīvi visi skatījušies kā uzbrūkošu spēlētāju, līgā sanāk ierasties ar lielām gaidām. Taču tad pēkšņi jāpieņem šāda loma. Zemgus ir bijis ļoti nesavtīgs un to nav viegli paveikt. Viņam tas ir lieliski sanācis," klāstīja Okposo.

Savukārt Larsons, kurš ar Rasmusu Ristolainenu arīdzan spēlē Bufalo komandā kopš 2013./2014. gada sezonas, izteicās, ka spēlēt kopā ar Girgensonu ir "perfekti".

"Man ļoti patīk spēlēt ar viņu,” teica Larsons. "Konkrēti zinu, ko no viņa sagaidīt ik spēli."

Jau ziņots, ka Bufalo klubs ceturtdien piekāpās Ņujorkas "Rangers" komandai. Nākamo spēli komanda aizvadīs piektdien, tiekoties ar Detroitas "Red Wings" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!