Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Zemgus Girgensons pirmdien piedalījies Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" treniņā, ziņo Ziemeļamerikas žurnālisti. Tas hokejistam ir pirmais treniņš kopā ar pārējo komandu kopš saslimšanas ar Covid-19.

Treniņā piedalās ne tikai Girgensons, bet arī Dilans Kozenss un Marks Jankovskis, kuri arī bija inficējušies ar Covid-19. Girgensons gan mugurā uzvilcis dzeltenu kreklu, kas simbolizē, ka viņš treniņā piedalās bez kontakta, raksta "nhl.com" žurnāliste Hetera Endžela.

Bufalo "Sabres" komanda nākamo spēli aizvadīs gan tikai ceturtdien, kad mājās uzņems Sanhosē "Sharks" vienību. Ziņots, ka Rūdolfs Balcers nav devies līdzi Sanhosē komandai izbraukumā, lai turpinātu rehabilitāciju pēc ceļgala savainojuma.

Zemgus Girgensons bija viens no vairākiem "Sabres" hokejistiem, kuriem vajadzēja ievērot Covid-19 protokolu. Tiesa, latvietim vienīgajam bija Covid-19 slimības simptomi, kurus viņš gan pārvarēja pāris dienu laikā. Covid-19 protokolā Girgensons tika ievietots 21. decembrī.

Centra uzbrucējs šosezon 30 spēļu laikā sakrājis 11 punktus (seši vārti un piecas rezultatīvas piespēles). Bufalo klubs ar 26 punktiem 33 spēlēs ieņem 14. vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!