Foto: AFP/Scanpix/LETA

Uzvaru sēriju Stenlija kausa izcīņā pirmdien, 14. jūnijā, turpināja Lasvegasas "Golden Knights", kas pusfināla sērijas pirmajā mačā savās mājās ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pieveica Monreālas "Canadiens".

Stenlija kausa iepriekšējā kārtā "Golden Knights" cīņā ar Kolorādo "Avalanche" zaudēja pirmās divas spēles, bet tad četras reizes apspēlēja pretiniekus un iekļuva pusfinālā, ko tagad sāk ar panākumu. Savukārt "Canadiens" komandai pārtrūka septiņu uzvaru sērija, kas iesākās vēl 27. maijā.

Sērijas līdz četrām uzvarām otrā spēle 16. jūnijā notiks Lasvegasā, bet pēc tam divi mači plānoti Kanādā.

"Canadiens" tā bija pirmā spēle ASV kopš 2010. gada 7. marta, jo tad pasauli pārņēma Covid-19 pandēmija. Šī gada 6. jūnijā Kanādas valdība deva "zaļo gaismu" NHL komandām šķērsot ASV-Kanādas robežu, tomēr ievērojot striktas prasības saistībā ar ierobežojumiem cīņā pret Covid-19.

Pirmā perioda vidū, saņēmis piespēli pēc iemetiena, Šī Teodors ar pamatīgu "šāvienu" raidīja ripu "Canadiens" vārtu devītniekā. "Canadiens" kopš sava uzvaras gājiena sākuma ne reizi šo septiņu spēļu laikā nebija nonākusi zaudētājos un atradās vadībā 447:08 minūtes. Tā ir otra garākā tāda veida sērija NHL Stenlija kausa vēsturē, bet pirmajā vietā atrodas arī "Canadiens" komanda (488:38 minūtes).

Teodors otra perioda sākumā atdeva teicamu piespēli Alekam Martinesam, kurš panāca 2:0. Otrā perioda 13. minūtē Kols Kofīlds vienus vārtus atguva, bet jau pēc 53 sekundēm Matiass Janmarks atjaunoja "Golde Knights" divu vārtu pārsvaru. Punktu Lasvegasas komandas uzvarai pielika Niks Holdens, kurš pēdējās trešdaļas vidū vārtu tuvumā ieturēja pauzi un tad raidīja ripu jau praktiski tukšos pretinieka vārtos.

Marks Andrē Flerī uzvarētāju vārtos atvairīja 28 metienus, bet laukuma otrā pusē "Canadiens" vārtsargs Karijs Praiss tika galā ar 26 no 30 metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!