Foto: F64

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis svētdien tika nosūtīts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sirakjūsas "Crunch". Tikmēr latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sestdien tika izsaukts uz NHL komandu Vankūveras "Canucks", kas svētdien uzsāks sešu izbraukuma spēļu sēriju.

Kā zināms, "Lightning" Gudļevski izsauca ceturtdien, bet divās Tampabejas vienības aizvadītajās spēlēs latvietis sēdēja uz rezervistu soliņa.

Tikmēr no "Crunch" vienības un "Lightning" izsaukts krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis.

Patlaban 23 gadus vecais Gudļevskis šosezon AHL aizvadījis 12 spēles, vidēji mačā ielaižot 2,40 ripas un atvairot 92,2% pretinieku komandas metienus.

Kā zināms, Bišopa dublieris šosezon ir Vasiļevskis, kurš izlaida sezonas sākumu, jo viņam septembrī tika veikta operācija, lai likvidētu asins sarecējumu.

Oktobrī Gudļevskis tika izsaukts uz "Lightning", tā rindās aizvadot arī vienu maču, kurā viņa pārstāvētā komanda tikai pagarinājumā ar 0:1 piekāpās Čikāgas "Blackwahks" vienībai.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Lightning" komanda ar 31 punktu 30 spēlēs atrodama sestajā vietā, bet cita latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar 27 punktiem 30 mačos ir septītajā vietā. Austrumu konferencē komandas ieņem attiecīgi 11. un 13.pozīciju.

Tikmēr "Canucks" Ķēniņu izsauca jau pagājušajā trešdienā, bet nedēļu vēlāk latvietis tika nosūtīts atpakaļ uz "Canucks" fārmklubu AHL Jūtikas "Comets". Šajā laikā Ķēniņš NHL aizvadīja divus mačus, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un nopelnot negatīvu lietderības koeficentu -1.

Piektdien pēc atgriešanās Ķēniņš aizvadīja vienu maču "Comets" rindās, izceļoties ar vienu metienu pa vārtiem, bet Jūtikas vienība piedzīvoja zaudējumu 0:2 Toronto "Marlies" hokejistiem.

Novembra beigās latvietis "Comets" rindās atgriezās laukumā pēc mēnesi ilgas traumas ārstēšanas un nopelnīja savu pirmo rezultativitātes punktu šosezon.

Šosezon Ķēniņš piedalījies astoņās AHL spēlēs, kā laikā veicis vienu rezultatīvu piespēli un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -1.

Vēl šovasar Ķēnins parakstīja ar "Canucks" viena gada vienvirziena līgumu par NHL minimālo sezonas algu 575 000 dolāru (512 819 eiro).

Iepriekšējā sezonā latvietis debitēja pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, kopumā "Canucks" rindās aizvadot 35 spēles, kuru laikā guva piecus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Aizvadīto sezonu Ķēniņš iesāka "Comets" rindās, 36 mačos gūstot piecus vārtus un veicot septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī izpelnoties pozitīvu lietderības koeficientu +6. Tiesa, ceļgala savainojuma dēļ uzbrucējs sezonas beigās nevarēja šai vienībai palīdzēt Kaldera kausa izcīņā, kā arī nepievienojās Latvijas izlasei pasaules čempionātā.

Vēl 2013.gadā Ķēniņš ar "Canucks" noslēdza divu gadu divvirziena līgumu, taču pirmo no šīm sezonām turpināja aizvadīt Šveices klubā Cīrihes "ZSC Lions".

"Canucks" 30 spēlēs tikusi pie 30 punktiem, kas tai dod trešo vietu Klusā okeāna divīzijā, bet devīto pozīciju Rietumu konferencē.

Vankūveras vienība svētdien uzsāks sešu izbraukuma spēļu sēriju, pirmajā mačā viesojoties pie Stenlija kausa ieguvējas Čikāgas "Blackhawks", bet noslēdzot to 22.decembrī pret "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!