Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Savu 1651.spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā otrdien aizvadīja slovāku aizsargs Zdeno Hāra, palīdzot Ņujorkas "Islanders" viesos ar 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) pārspēt Sietlas "Kraken" vienību.

Ar 1651.maču 44 gadus vecais Hāra atkārtoja Krisa Čeliosa līga aizvadīto spēļu skaita rekordu starp aizsargiem. NHL visvairāk spēļu aizvadījušo hokejistu sarakstā Hara šobrīd ar Čeliosu dala astoto vietu, bet jau pēc pāris spēlēm viņš pakāpsies uz sesto vietu, apsteidzot vēl arī Marku Reči. NHL rekordists ir Patriks Marlo, kura kontā ir 1779 spēles.

Hāra laukuma bija 20 minūtes un 15 sekundes, pie rezultativitātes punktiem netiekot.

Šosezon Hāra laukumā devies 43 spēlēs, kurās atdevis astoņas rezultatīvas piespēles, bet karjeras laikā viņa kontā regulārajā čempionāta 674 punkti (207 vārti un 467 rezultatīvas piespēles).

Jaunu aizsargu rekordu slovāks sasniegs ceturtdien, kad "Islanders" viesos tiksies ar Sanhosē "Sharks".

Hāra NHL aizvada jau 24.sezonu, debitējot 1997.gadā tieši "Islanders" rindās, kur pavadīja pirmās četras sezonas, tad slovāks četras sezonas pārstāvēja Otavas "Senators", 14 sezonas bija Bostonas "Bruins" kapteinis, ar kuru izcīnīja arī Stenlija kausu, bet iepriekšējā sezonā spēlēja Vašingtonas "Capitals". Slovāks arī aizvadījis 200 spēles Stenlija kausa izcīņā.

Divus vārtus "Islanders" labā otrdienas spēlē guva cits veterāns Zeks Parizē, bet pa reizei precīzi bija Broks Nelsons, Keisijsn Sizikass un Kails Palmjeri, kamēr mājinieku rindās ar precīziem metieniem izcēlās Railijs Šīens un Janni Gords.

"Kraken" piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas un ar 36 punktiem 53 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 15.vietu 16 komandu konkurencē, kamēr "Islanders" ar 45 punktiem 46 spēlēs ir 11.pozīcijā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!