Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Slovākijas hokejists Zdeno Hāra ceturtdien guva savus pirmos vārtus Vašingtonas "Capitals" rindās un palīdzēja klubam Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcīnīt uzvaru.

"Capitals" mājās ar rezultātu 6:3 (0:3, 5:0, 1:0) uzvarēja Ņujorkas "Islanders", vismaz vienu punktu spējot izcīnīt jau astoto spēli pēc kārtas.

Hara savas komandas piektos vārtus guva otrā perioda pēdējā minūtē, bet spēli noslēdza ar 1+1 un pozitīvu lietderības rādītāju +2. Konors Šīrijs "Capitals" rindās atzīmējās ar diviem vārtiem, tikpat piespēles nopelnīja Niklass Bekstrēms, bet 1+1 iekrāja arī Džons Karlsons. "Islanders" rindās vārtus guva Anderss Lī, Keisijs Cizikas un Olivers Valstroms.

Uzvaru savā laukumā svinēja arī Vankūveras "Canucks", kas ar rezultātu 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pieveica Otavas "Senators".

Broks Besers uzvarētāju labā guva divus vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja, bet Elīass Petersons atzīmējās ar 1+1. Divas rezultatīvas piespēles sakrāja Kvins Hjūzs. Vienīgos "Senators" vārtus otrā perioda 15. minūtē guva Tomass Šabo.

Citviet Edmontonas "Oilers" mājās ar rezulātu 3:4 (0:2, 1:0, 2:2) piekāpās Toronto "Maple Leafs", kas svinēja jau ceturto uzvaru pēc kārtas.

Pieredzējušais Džeisons Speca Toronto komandā izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet otrā laukuma pusē divi "goli" Leonam Draizaitlam, kamēr kapteinis Konors Makdeivids divreiz rezultatīvi piespēlēja.

Arizonā vietējā "Coyotes" ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) pārspēja Anaheimas "Ducks". Kristiāns Dvoraks "Coyotes" komandā guva divus vārtus, bet pa "golam" "Ducks" rindās iemeta Jakobs Silfverbejs un Dantons Heinens.

Tikmēr Dalasas "Stars" desmit vārtu mačā mājās ar rezultātu 7:3 (1:0, 2:1, 4:2) sagrāva Detroitas "Red Wings".

Deniss Gurijanovs "Stars" komandā iekrāja 1+2, trīs rezultatīvas piespēles Miro Heiskanena rēķinā, par vienu mazāk nopelnīja Taners Kero, kamēr 1+1 nopelnīja Tajs Delandrea un Džastins Daulings. Detroitas vienības sastāvā Maikls Rasmusens nopelnīja divas rezultatīvas piespēles.

Arī Minesotas "Wild" uzvarēja savās mājās, ar 5:3 (3:0, 1:2, 1:1) pārspējot Losandželosas "Kings". Markuss Johansons "Wild" uzvaru kaldināja ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet otrā laukuma pusē šādu pašu statistiku nopelnīja aizsargs Drū Dautijs un uzbrucējs Dastins Brauns.

Citā spēlē Karolīnas "Hurricanes" savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Tampabejas "Lightning". Uzvaras vārtus papildlaika otrajā minūtē guva Martins Nekass.

Uzvaru savā laukumā izcīnīja arī Monreālas "Canadiens", kas ar 4:2 (2:0, 2:0, 0:2) pārspēja Kalgarī "Flames". Divas rezultatīvas piespēles Monreālas komandā nopelnīja Jesperi Kotkaniemi un Džonatans Druāns, kamēr "Flames" komandā vārtus iemeta Milans Lučičs un Džošs Andersons.

Visbeidzot Ņūdžersijas "Devils" mājās ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) piekāpās Filadelfijas "Flyers". Savus pirmos vārtus šosezon "Flyers" komandā guva Klods Žirū, bet viņam pievienojās arī Neits Posers un Mihaels Rafls. Vienīgos "velnu" vārtus iemeta Deimons Sīversons.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8. maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!