Latvijas hokejists Toms Hartmanis trešdien savā atvadu spēlē guva vārtus, bet neglāba "Kurbadu" no zaudējuma pārbaudes mačā.

Latvijas vicečempioni ar rezultātu 2:3 piekāpās vienai no Krievijas Augstākās līgas (VHL) spēcīgākajām vienībām Sanktpēterburgas "SKA-Ņeva".

Spēles pirmo pusi mājinieki iesāka diezgan gausi, tādējādi spēles ritējumu kontrolēja viesi no Sanktpēterburgas. Viesu ātrais temps lika "Kurbada" spēlētājiem pārkāpt noteikumus. Lai arī pirmais mazākums tika izturēts, tam sekoja vēl vairāki, tai skaitā lielais sods Edgaram Brancim. Kurbads aizsardzība divas reizes neizturēja un mača pirmajās desmit minūtes nokļuva iedzinējos ar 0:2.

Tūlīt pēc perioda beigu sirēnas sekoja priekšnesums – Hartmaņa sacensība pret superenduro braucēju Andri Grīnfeldu viena apļa ātruma sacīkstēs. Grīnfelds neveiksmīgi startēja, dodot lielu handikapu jau startā Hartmanim, kurš spēja pārsvaru noturēt līdz galam un uzvarēt.

Atsākoties spēlei, "Kurbada" hokejisti krietni aktīvāk iesāka otro periodu. Aktīvais sniegums rezultējās ar vārtu guvumu – Krišjānis Rēdlihs solo reidā izlauzās cauri pretinieku aizsardzībai un ar metienu starp kājsargiem samazināja rezultāta starpību. Tūlīt pat gan viesi atguva divu vārtu pārsvaru. Pēdējais vārds periodā gan piederēja mājinieku komandai – Juris Štāls ar acīgu piespēli atrada Hartmani, kurš ar precīzu metienu vārtu stūrī sarūpēja lielisku dāvanu sev atvadu spēlē.

Trešajā periodā laukumā ritēja līdzīga spēle, un labas iespējas pamainīt spēles rezultātu bija abām komandām, tomēr skaitļi uz tablo nemainījās.

Pēcspēles metienu sērijā precīzāki ar 2:1 bija viesi, mājinieku komandas labā vienīgos vārtus gūstot Laurim Bajarunam.

Pēc mača uzrunas teica gan Hartmaņa pirmais treneris Aleksandrs Cicurskis, gan kluba vadītājs Andis Pikāns, gan arī pats hokejists.

31 gadu vecais Hartmanis karjerai punktu pielika šovasar. Savas pēdējās sešas sezonas viņš pavadīja "Kurbada" komandā, izcīnot divus Latvijas čempiontitulus. "Kurbada" sastāvā viņš guva 78 vārtus un veica 96 rezultatīvas piespēles, bet kopumā Latvijas čempionātā uzbrucējam bija 88 vārti un 109 piespēles.

Karjeras laikā viņš nedaudz uzspēlēja arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", kā arī pārstāvēja vienības Lielbritānijā, Kazahstānā un Zviedrijā. Viņš pārstāvēja Latvijas U-18 un U-20 izlases pasaules čempionātos, kā arī piedalījies pārbaudes mačos nacionālās valstsvienības rindās.

"Kurbada" komanda aizvadītajā sezonā nolika Latvijas čempiones pilnvaras, finālsērijā ar 2-4 atzīstot "Mogo" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!