Svētdien, 12. decembrī, Rīgā norisināsies ledus halles "Kurbads" āra laukuma atklāšana, kuras laikā būs arī pirmās spēles "Red Bull Spēka 5" amatieru hokeja turnīra ietvaros, ziņo pasākuma organizatoru pārstāvji.

Jaunais āra ledus laukums būs lielisks papildinājums multifunkcionālam sporta kompleksam, kas ikdienā svaigā gaisā ļaus izbaudīt fiziskās aktivitātes ne tikai dažāda vecuma hokejistiem, bet arī daiļslidošanas apguvējiem un publiskās slidotavas cienītājiem. 56x26 metrus lielajam laukumam nākamgad paredzēta jumta un bīdāmās sienas uzlikšana, kas nodrošinās tā izmantošanu arī vasaras periodā.

"Hokejs ir specifisks sporta veids, kur liela nozīme ir ne tikai tehniskajai sagatavotībai, bet arī slidotprasmei," teic uzņēmuma un hokeja kluba "Kurbads" īpašnieks Andis Pikāns. "Ņemot vērā esošo pandēmijas situāciju un iespējamos ierobežojumus, esam spēruši soli uz priekšu un realizējuši jaunu āra mākslīgā ledus laukuma būvniecību, kas būs liels atbalsts hokeja skolas "Kurbads" audzēkņiem, amatieru hokeja attīstībai un visiem hokeja faniem."

Ledus laukuma būvniecību veic uzņēmums "Arniks", savukārt inženiertīklus un saldēšanas sistēmas nodrošina kompānija "ProLatio Systems", kura īsā laikā spēja pielāgoties prasībām un izplānot laukuma ūdensapgādes projektēšanu.

2020. gadā Latvijā no Kanādas aizgūtais amatieru hokeja turnīrs "Red Bull Spēka 5" norisinājās pirmoreiz. Ar ievērojamu rezonansi, pulcējot vairāk nekā 350 dalībniekus dažādās Latvijas pilsētās, tika noskaidroti turnīra pirmie uzvarētāji. Šogad "Red Bull Spēka 5" no iekštelpu hokeja hallēm pārcelsies uz "ziemas klasikas" koncepciju.

Red Bull Spēka 5 spēles noteikumi palikuši nemainīgi:

Spēle sākas vienādos sastāvos, spēlējot četratā pret četriem, bez vārtsargiem. Spēles ilgums ir sešas minūtes. Komandai, kas pirmā gūst vārtus, uz vienu minūti pievienojas piektais spēlētājs. Vairākums beidzas un piektais spēlētājs pamet spēles laukumu tad, ja:

• vienas minūtes laikā netiek gūti vārti;
• komanda vairākumā gūst vārtus;
• vārtus gūst komanda, kas atrodas mazākumā, pārņemot vairākumu uz vienu minūti.

"Red Bull Spēka 5" turnīrs norisināsies zaļajā režīmā, dalībniekiem pie ieejas būs jāuzrāda COVID-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Pasākums norisināsies bez skatītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!