Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vašingtonas "Capitals" trešdien nolika Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas čempiones pilnvaras.

"Capitals" Austrumu konferences ceturtdaļfinālā izšķirošajā, septītajā, spēlē savā laukumā ar 3:4 (2:0, 1:2, 0:1, 0:0, 0:1) otrajā pagarinājumā piekāpās Karolīnas "Hurricanes", kas sērijā līdz četrām uzvarām guva virsroku ar 4-3.

Uzvaras vārtus spēles 92. minūtē guva Broks Makdžins.

"Capitals" pēc Toma Vilsona un Andrē Burakovska precīzajiem metieniem spēles pirmajās septiņās minūtēs panāca 2:0. Otrā perioda vidū Sebastians Aho vienus vārtus atguva, taču pēc četrām minūtēm Jevgēņijs Kuzņecovs atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Līdz otrā perioda beigām viesiem vēlreiz izdevās samazināt pretinieku pārsvaru, precīzi metot Teuvo Tereveinenam, bet trešā perioda trešajā minūtē Džordans Štāls panāca izlīdzinājumu.

Komandas aizspēlējās līdz otrajam pagarinājumam, kura 12. minūtē Makdžins pēc Vilsona piespēles netraucēts no vārtu priekšas pārspēja pretiniekus, atnesdams "Hurricanes" komandai uzvaru.

"Guvām svarīgus vārtus, kā arī lielisks vārtos bija Petrs Mrazeks tajos brīžos, kad visvairāk bija vajadzīgs. Nepadevāmies un pēc 0:2 teicām sev, ka neļausim spēlei tā turpināties," pēc mača teica "Hurricanes" kapteinis Vilsons.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!