Foto: AP/Scanpix/LETA
Pēc vairākiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) trešdien bija spiesta spert krasu soli un atcēla Kanādā notiekošo pasaules U-20 čempionātu elites divīzijā.

Pasaules čempionāts Kanādā sākās svētdien, bet jau otrdien parādījās pirmie saslimšanas gadījumi. Konstatējot vairākās izlasēs Covid-19 gadījumus, IIHF lēma atcelt jau iesākto turnīru.

"Uzklausot turnīra Covid-19 medicīnas grupu un IIHF medicīnas komiteju, ņemot vērā Covid-19 un tā jaunā varianta Omikrona izplatību un domājot par visu dalībnieku veselību un drošību, IIHF padome lēmusi par pasaules junioru čempionāta atcelšanu," teikts IIHF paziņojumā.

Kā norāda IIHF, pirms turnīra bija izstrādāts strikts Covid-19 sanitārais protokols, tomēr jau pēc komandu ierašanās tas tika pastiprināts. Jaunie nosacījumi noteica, ka visām komandām katru dienu jāveic Covid-19 testi, kā arī jādodas pilnībā visai izlasei pašizolācijā, ja kādam no tās dalībniekiem konstatēta saslimšana.

Tādējādi otrdien pašizolācijā devās ASV izlase, bet trešdien tai pievienojās Čehijas un Krievijas juniori. Tādējādi pasaules čempionātā atceltas jau trīs spēles un šīm trim komandām piešķirti tehniskie zaudējumi, jo mačus nav iespējams aizvadīt vēlāk.

"Papildu dalībnieku veselības un drošības nodrošināšanai padome ir noteikusi, ka ar kārtējo atcelto spēli – trešo divu dienu laikā – ir apdraudēta pasākuma sportiskā integritāte, un pasākums ir jāatceļ," argumentē IIHF.

"Mēs apsolījām komandām, ka darīsim visu iespējamo, lai radītu drošus apstākļus, kas nepieciešami turnīra norisei," sacīja IIHF jaunais prezidents Luks Tardifs. "Diemžēl ar to nepietika. Tagad mums ir jāatvēl laiks un jākoncentrējas uz to, lai visi spēlētāji un komandas personāls droši atgrieztos mājās."

Jau iepriekš IIHF lēma, ka šogad pasaules U-20 čempionātā neviena komanda neizkritīs no elites divīzijas, bet nākamgad augstākajā divīzijā startēs 11 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!