Foto: LETA

Agresorvalsts Krievijas hokeja klubs Habarovskas "Amur" vēl nav saņēmis Latvijas vārtu vīra Jāņa Kalniņa pārejas atļauju no Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF), vēsta Krievijas mediji.

"Kalniņa starptautiskās pārejas apstiprināšanas process turpinās atbilstoši IIHF reglamentam. Galējā atbilde no IIHF vēl nav saņemta. Hokejists ierašanās Habarovskā plānota nākamās nedēļas sākumā," Krievijas mediji citē "Amur" preses dienesta teikto.

Kalniņš jūlija sākumā noslēdza līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Habarovskas "Amur", lai gan Latvijas Sporta likums liedz sportistiem doties peļņā uz Krieviju vai tās sabiedroto Baltkrieviju. Pats hokejists neslēpa, ka dodas spēlēt uz karu Ukrainā sākušo Krieviju naudas dēļ. Neoficiāli izskanējis, ka Kalniņa alga būšot 700 000 eiro.

Lai Kalniņš pilnvērtīgi pārietu uz "Amur", klubam bija formāli jāpieprasa pāreja no Latvijas Hokeja federācijas (LHF), kas pēc IIHF reglamenta nedrīkst liegt pāreju. Tomēr pārejas apstiprināšanas gadījumā LHF pārkāptu Latvijas likumu, kas organizācijai draudētu ar oficiāli atzītās sporta federācijas statusa zaudēšanu. Tāpēc LHF neapstiprināja Kalniņa pāreju un par to informēja IIHF, kurai kā virsorganizācijai ir jāpieņem lēmums par Kalniņa pāreju.

Vārtsargam ir liela KHL pieredze - viņš spēlējis gan Rīgas "Dinamo", gan Helsinku "Jokerit" komandās. Piecās sezonās šajā čempionātā Kalniņš 188 spēlēs vidēji ielaidis 2,29 ripas un atvairījis 92% metienu.

Latvijas izlases sastāvā Kalniņš laukumā devies divos pasaules čempionātos, kā arī šogad Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!