Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis, paužot nosodījumu Krievijas agresijai Ukrainā, paudis gatavību ar citām federācijām vērsties Starptautiskajā hokeja federācijā (IIHF), lai apturētu Krievijas un Baltkrievijas hokeja federāciju dalību starptautiskajā hokejā.

Kalvītis pauž nosodījumu Krievijai par Ukrainas suverenitātes apdraudēšanu un Eiropas demokrātiju pamatvērtību graušanu. Tālab LHF "solidāri atbalsta sankcijas un Krievijas izolēšanu no starptautiskās sabiedrības dažādos veidos, tai skaitā, no starptautiskā sporta."

Hokeja federācijas vadītājs jau iepriekš sarunā ar LTV apliecināja, ka izlase neaizvadīs iepriekš plānotās pārbaudes spēles ar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu. Paziņojumā svētdien minēts, ka Latvijas izlase pirms Somijā gaidāmā čempionāta netiksies arī ar Baltkrievijas valstsvienību.

"Latvijas hokeja federācija kopīgā iniciatīvā ar citām pasaules hokeja federācijām vērsīsies IIHF ar aicinājumu apturēt Krievijas hokeja federācijas un Baltkrievijas hokeja federācijas dalību IIHF, vienlaikus, atstādinot visas ietekmīgas Krievijas un Baltkrievijas amatpersonas no darba IIHF padomē, komitejās un citās struktūrās," Kalvīša vārdā parakstītā vēstulē informē LHF.

"Sporta arēnas ir skatuves cilvēcisko un demokrātisko pamatvērtību sludināšanai visā pasaulē. Suverēns miers ir neaizskarams un neapšaubāms – savstarpējai pretstāvei starp valstīm ir jāpaliek tikai sporta arēnās," minēts paziņojuma noslēgumā.

Ziņots, ka svētdien par izstāšanos no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) paziņoja Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Vēl sestdien Savickis un Kalvītis izvairīgi runāja par "Dinamo" iespējamo izstāšanos no KHL. Abi funkcionāri pauda viedokli, ka "šobrīd "Dinamo" nākotne KHL čempionātā nav dienaskārtības jautājums".

Savukārt IIHF, kas iepriekš bijusi piesardzīga Krievijas kritizēšanā, tikai piektdienas vakarā izplatīja paziņojumu. Šajā dažu teikumu un divu rindkopu paziņojumā gan nav minēts Krievijas vārds un nav pieminēta lielvalsts uzsāktā agresija Ukrainā.

"IIHF ir apbēdināta un dziļi nobažījusies par nesenajiem notikumiem Ukrainā," savu nostāju pauda starptautiskā organizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!