Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis neuzskata, ka šobrīd "Dinamo" nākotne KHL čempionātā ir dienaskārtības jautājums, sarunā ar Latvijas Televīziju savu nostāju pauda abi funkcionāri.

Kamēr vairākas citas sporta organizācijas Eiropā norobežojas no sadarbības ar Krieviju, Rīgas "Dinamo" vadība neapsver jautājumu izstāties no Kontinentālās hokeja līgas, informē LTV.

Pie pašreizējās situācijas Ukrainā jautājumi par sportu vispār neesot Savicka dienaskārtībā, jo "Dinamo" klubam sezona beigusies, bet noslēdzošās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga" spēles jau tika atceltas, savu viedokli telefonsarunā ar LTV paudis Juris Savickis.

Ziņots, ka pret "Dinamo" dalību "Krievijas atklātajā čempionātā" jau iestājās izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP). Viņa norāda, ka, pirmkārt, paši klubi un federācijas aicinātas lemt par šādiem jautājumiem. Likuma grozījums būtu tikai galējais solis, ministrei vēl cerot uz vienotu nostāju visā Eiropā.

"Ja Eiropā nav šādas vienotas nostājas, tad ministrijā ir sagatavoti šie grozījumi Sporta likumā, kas nosaka aizliegumu Latvijā reģistrētām komandām, tai skaitā privātajiem klubiem, piedalīties to valstu organizētajos čempionātos, kuras nav Eiropas Savienībā, Eiropas Ekonomikas zonā, Šveice vai Lielbritānija," klāsta Muižniece.

Ministre pirmdien piedāvās apstiprināt grozījumus, kā arī ir gatava tos iesniegt parlamentā.

Savu nostāju šajā jautājumā varētu paust arī Latvijas Hokeja federācija, norāda LTV. "Dinamo" klubam līdz šim atļauja piedalīties KHL bija jālūdz LHF. Federācijas prezidents Aigars Kalvītis gan norāda, ka proaktīva rīcība nav plānota.

"Ja šādu iesniegumu kaut kad būs jāskata – minu vārdus "kaut kad" –, tad skatīsim un lemsim no dažādiem aspektiem. Šobrīd tas nav dienaskārtības jautājums. Sezona ir beigusies un spēles nenotiek," sarunā ar LTV saka Kalvītis.

Neizpratni par Kalvīša izteikumiem pauž Muižniece: "Neredzu nekādus iemeslus, kāpēc hokeja federācija nevarētu paust tikpat skaidru nostāju, kā to izdarījušas citas mūsu sporta federācijas, un runāt atklātu valodu."

Savukārt kluba vadītājs Juris Savickis uzskata, ka par "Dinamo" nākotni KHL čempionātā "mierīgākas situācijas gadījumā" varētu domāt maijā vai jūnijā, informē LTV. Attiecīgās izmaiņas Sporta likumā klubs respektētu un tādā gadījumā domātu par alternatīvām, bet tām, visticamāk, būtu sarežģīti atrast finansējumu.

Ziņots, ka Helsinku "Jokerit" vienība, kurai 1. martā bija jāsāk dalība KHL izslēgšanas spēlēs, atsauca savu dalību no pašreizējās sezonas, taču skaidru pozīciju par turpmāko dalību KHL nav sniegusi.

KHL čempionātā bez Krievijas komandām startē arī Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Pekinas "Kuņluņ Red Star" (Ķīna), Nursultanas "Baris" (Kazahtāna) un Minskas "Dinamo" (Baltkrievija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!