Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi arī uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Vladivostokas "Admiral", vēsta organizācija.

28 gadus vecā Latvijas uzbrucēja pārejas pieprasījumu Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) pāreju sistēmā LHF saņēma pagājušās nedēļas nogalē un to noraidīja.

"Admiral" par līgumu ar Jelisejevu izziņoja jūlija viducī. Aizvadītajā sezonā viņš Rīgas "Dinamo" rindās 29 spēlēs guva 13 vārtus un izdarīja septiņas piespēles, taču pēc tam viņš tomēr nenostiprinājās Zviedrijas klubā "MoDo", kas pēc sezonas pavēstīja, ka sadarbību neturpinās. Zviedrijā viņam septiņās spēlēs divi vārti un trīs piespēles, bet kvalifikācijas turnīrā par iekļūšanu spēcīgākajā līgā uzbrucējs 13 spēlēs guva vienus vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles.

Uzbrucējs pārstāvēja Latvijas izlasi Pekinas olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā, taču pēc pievienošanās "Admiral" viņam durvis uz valstsvienību būs slēgtas.

30. aprīlī veiktās izmaiņas Latvijas sporta likumā paredz aizliegumu pārstāvēt valstsvienības tiem spēlētājiem, treneriem un personālam, kuri piedalās Krievijas un Baltkrievijas sporta līgās.

LHF neapstiprināja arī vārtsarga Jāņa Kalniņa pāreju uz Habarovskas "Amur". Tiesa, viņš jau ieradies Sibīrijā un sācis treniņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!