Foto: F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadība apsvērusi pie Daugavas stadiona divu hokeja laukumu vietā uzcelt halli ar dažiem tūkstošiem skatītāju vietu, Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta Studija" atzīst LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Jau ziņots, ka uzsākta Daugavas stadiona ledus halles celtniecība, kura ekspluatācijā būtu jānodod 2021. gada martā, lai tā būtu gatava 2021. gada pasaules čempionātam hokejā. Šobrīd būvdarbi pat apsteiguši grafiku, uzsver Latvijas Televīzija.

Lai gan halle paredzēta pasaules čempionāta hokejā treniņiem, Koziols atklāj, ka ar LHF prezidentu Aigaru Kalvīti apspriesta arī cita veida hokeja laukuma izveide.

"Projekta laikā bija iespēja uzstāt. Ar Kalvīša kungu ilgi domājām, plānojām un strīdējāmies, kā ir labāk – vai šeit tomēr būtu halle ar trīsarpus, četrtūkstoš skatītāju vietām vai tomēr divi ledus laukumi. Mums likās, ka hokeja nākotnes attīstības vārdā šie divi hokeja laukumi ir svarīgāki un tiem būs pozitīvāka ietekme," klāsta Koziols.

LHF mērķis ir ar jauno halli atvieglot dzīvi gados jaunajiem hokejistiem, kuriem hokeja laukumu noslodzes dēļ treniņi bieži vien jāaizvada agri no rīta. Tomēr arī amatieriem būs iespēja izīrēt laukumu jaunajā hallē.

Federācija paredz Daugavas stadiona ledus halli izmantota arī kā biroju. Pandēmijas dēļ LHF gan atlaida vairumu savu darbinieku, no kuriem darbā palikuši vien trīs cilvēki.

"Esmu pārliecināts, ka lielu daļu darbinieku ņemsim atpakaļ. Visus gan neņemsim atpakaļ. Krīze radījusi pārdomas, kuru rezultātā esmu radījis projektu, ko prezentēšu valdei, lai varētu apstiprināt jaunu hokeja federācijas struktūru ar mazāku cilvēku skaitu," stāsta Koziols.

Koziols neslēpj, ka vairāki LHF darbinieki turpinājuši labprātīgā kārtā palīdzēt federācijas darbam. Taču visiem individuālās sarunās ieteikts apsvērt citas darba iespējas, min LHF ģenerālsekretārs.

Šī gada novembrī Latvijā tiks aizvadīts nacionālo izlašu pārbaudes turnīrs. Pandēmija gan ieviesusi korekcijas, kuru dēļ LHF vēl gaida atbildes no Norvēģijas, Baltkrievijas, Francijas, Ungārijas un Austrijas vīriešu izlasēm.

"Mēs bijām plānojuši rīkot turnīru "Arēnā Rīga". Skaidrs, ka tādā apjomā to finansiāli nevaram sarīkot. Komandām, kuras gribētu piedalīties, esam lūguši par savu naudu atbraukt un maksāt par viesnīcām. Mēs uzņemtos atbildību par arēnas izmaksām. Gaidu atbildi no šīm komandām," atzīst Koziols, kurš cer, ka sponsoru atbalsts un valsts kompensācijas ļaus gadu noslēgt bez mīnusiem LHF kontā.

Savukārt nākamā gada augusta beigās jau rezervēta "Arēna Rīga", lai tajā varētu notikt 2022. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs vīriešu izlasēm.

Jau ziņots, ka turnīra jaunie norises datumi ir 2021. gada 26. līdz 29. augusts. D grupā Bratislavā tiksies slovāki, baltkrievi, austrieši un poļi. E grupā Rīgā spēlēs Latvija, Francija, Itālija un Ungārija. Savukārt vēl nenosauktā vietā Norvēģijā bez mājiniekiem piedalīsies arī dāņi, dienvidkorejieši un slovēņi. Vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs nodrošinās tikai grupu uzvarētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!