Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins – pretēji iepriekš paredzētajiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" plāniem – otrdien stāsies komandas vārtos spēlē pret Monreālas "Canadiens", ziņo žurnālists Džefs Svoboda.

Lai gan Merzļikins sākotnēji atklāja, ka Amerikas hokeja līgas (AHL) fārmklubā Klīvlendas "Monsters" viņš aizvadīs trīs spēles, Kolumbusas komandas vadība viņu svētdien atsauca uz pirmo vienību. Savukārt Latvijas hokejists Matīss Kivlenieks, kurš no soliņa noraudzījās "Blue Jackets" zaudējumu ar rezultātu 2:4 pret Kolorado "Avalanche", nosūtīts atpakaļ uz AHL.

Kolumbusas komandas galvenais treneris Džons Tortorella turklāt atklājis, ka tieši Merzļikins stāsies vārtos otrdienas spēlē pret Monreālas "Canadiens". Tortorella atzina, ka lēmums saistīts ar vārtsarga Jonasa Korpisalo reakciju pēc ielaistajiem vārtiem iepriekšējā spēlē pret "Avalanche". Tajā somu hokejists pēc ceturtajiem Kolorado komandas vārtiem savu nūju salauza pret vārtu stabu.

Speciālists arī piebilda, ka Merzļikinam bija paredzēts stāties vārtos otrdien notiekošajā AHL spēlē starp "Monsters" un Grendrepidsas "Griffins", bet treneru korpuss mainījis plānus.

Merzļikins šajā sezonā piedalījies četrās NHL spēlēs, trīs uzsācis pamatsastāvā, bet tā arī nav ticis pie uzvaras. Vārtsargs šajās cīņās ielaidis vidēji mačā 3,91 vārtu un atvairījis 88,2% metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!