Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins slavēja savus Kolumbusas "Blue Jackets" komandas biedrus, jo viņi palīdzēja aizvadīt "sauso" spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā pret Nešvilas "Predators".

Jau vēstīts, ka Merzļiniks bija "Blue Jackets" spožākā zvaigzne uzvarā ar 3:0 pār "Predators". Viņš šajā mačā tika galā ar 32 pretinieku metieniem.

"Es daudzas ripas atsitu sev priekšā, un komandas biedri par tām parūpējās. Viņi bloķēja metienus, kad nebiju pareizā pozīcijā," savus komandas biedrus slavēja Merzļikins.

Merzļikins iepriekšējo reizi "Blue Jackets" vārtos pamatsastāvā stājās 31. janvārī, bet 3. februārī treniņā viņš iedzīvojās savainojumā. Kolumbusas komandas iepriekšējā mačā pret Karolīnas "Hurricanes" latvietis nomainīja savu kolēģi Jonasu Korpisalo.

Sezonas ievadā Merzļikins un Korpisalo pamīšus aizvadīja spēles, bet latvietis cer, ka sezonas turpinājumā viņš varētu kļūt par pamatvārtsargu.

"Tu vari aizvadīt labu maču, bet tāpat nākamo ir jāizlaiž. Šajā sezonā tas ir citādāk, jo spēles ir ļoti bieži. Taču kopumā man tas ne pārāk patīk. Tas nav man lēmums. Tas ir trenera lēmums, un es pieņemšu jebko, ko viņš nolems," sacīja Merzļikins.

"Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella uzteica Merzļikina spēli. "Es zinu, ka viņš pamatīgi darbojies, lai atgrieztos laukumā. Es domāju, ka viņš patiešām nospēlēja labi," lakoniski sacīja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!