Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālā hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" otrdien ciemosies pie Tampabejas "Lightning" vienības, viesu vārtos trešo spēli pēc kārtas stājoties Elvim Merzļikinam, ziņo medijs "The Athletic".

Elvis Merzļikins komandas vārtus sargāja gan sestdien, gan svētdien, "Blue Jackets" divreiz pēc kārtas piekāpjoties Detroitas "Red Wings" hokejistiem.

Uzsākot vārtos arī otrdien gaidāmo spēli, Merzļikins pirmoreiz šosezon tiks pie šādas iespējas trijos mačos pēc kārtas. Latvijas hokejists sezonu uzsāka pamīšus mainoties ar Jonasu Korpisalo, bet vēlāk tās gaitā pārcietis divus savainojumus un vienreiz saslimis.

Garāko spēļu sēriju Merzļikins piedzīvoja februāra vidū, kad vispirms mačā pret "Hurricanes" vienību trešajā periodā nomainīja Korpisalo, bet tad divas spēles pēc kārtas maču uzsāka vārtos, spēlē pret "Predators" savainojuma dēļ gan arī tiekot nomainīts.

Otrdienas rīta treniņā piedalījies arī Jonass Korpisalo, kurš ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ izlaida iepriekšējos divus mačus, ziņo "The Columbus Dispatch" žurnālists Braiens Hedžers. Savukārt uz rezerves komandu jeb "taxi squad" nosūtīts Kamerons Džonsons, kurš spēlēs pret "Red Wings" bija rezerves vārtsargs.

Jau ziņots, ka pēc otrās spēles ar "Red Wings" atklātu valodu runājis Merzļikins. Hokejists izteicās, ka šosezon spēļu prakses trūkuma dēļ juties "nederīgs" un nav sasniedzis tās pašas sajūtas, kuras piedzīvojis savā debijas gadā NHL.

Šosezon Latvijas hokejists šosezon piedalījies 14 spēlēs, vidēji ielaižot 2,86 ripas un tverot 91,3% pretinieku raidījumu, bet Korpisalo piedalījies 25 mačos, caurmērā tiekot pārspēts 3,02 reizes un tiekot galā ar 89,9% metienu.

Merzļikins pērn pārliecinošāko sniegumu rādīja tieši laika posmā pēc Korpisalo ceļgala meniska operācijas. Latvijas izlases hokejists palīdzēja Kolumbusas komandai izcīnīt 12 uzvaras 16 spēlēs, šo maču laikā ielaižot vien 1,57 ripas spēlē, bet piecreiz paliekot "sausā".

"Blue Jackets" komanda ar 34 punktiem 36 spēlēs ieņem sesto vietu astoņu komandu konkurencē Centrālajā divīzijā, bet pirmajā pozīcijā ar 50 punktiem 34 spēlēs ir tieši "Lightning" hokejisti. Abas vienības tiksies divreiz pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!