Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien izcīnīja uzvaru mačā pret Vankūveras "Canucks", laukumā atgriežoties iepriekš savainotajam Elvim Merzļikinam.

Kolumbusas vienība viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) pieveica "Canucks" komandu.

Merzļikinam pārciesta smadzeņu satricinājuma dēļ tā bija pirmā spēle kopš 24. februāra. Latvijas izlases vārtsargs tika galā ar 26 no 27 pretinieku raidījumu, atvairot 96,3% metienu.

Spēles rezultāts tika atklāts vien 28. minūtē, kad 20 gadus vecais NHL debitants Emils Bemstroms no vārtu priekšas panāca rezultātu 1:0 viesu labā. Trešdaļas pēdējā minūtē Ēriks Robinsons ar spēcīgu plaukstas metienu jau dubultoja pārsvaru.

Savukārt Merzļikinam pietika darbs savā laukuma pusē, hokejistam pāris reizes arī attopoties uz ledus. Vārtsargs pēc viena no kritieniem pārbaudīja slidu, bet vēlāk pēc atvairīta metiena viņu notrieca Džeiks Virtanens.

Vienīgos vārtus mājinieku labā guva Eliass Petersons, kurš uzreiz pēc iznākšanas no noraidīto soliņa realizēja skaistu izgājienu pret Merzļikinu. Neviens cits gan vārtsargu nepārspēja, Latvijas hokejistam tiekot pie trešās mača zvaigznes goda.

"Blue Jackets" vienība ar 81 izcīnītu punktu 70 mačos atrodas sestajā pozīcijā Austrumu konferencē, bet Vankūveras komanda ar 76 punktiem 68 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē. Nākamo spēli Kolumbusas hokejisti aizvadīs vien ceturtdien, kad savās mājās uzņems Teodoru Bļugeru un Pitsburgas "Penguins" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!