Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokeja virslīgas pagājušās sezonas finālistu duelī otrdien "Mogo" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ogres "Kurbadu".

Šajā mačā rezultātu jau pēc 51 spēlētas sekundes atklāja pieredzējušais "Kurbada" hokejists Rodrigo Laviņš, bet 30. minūtē, realizējot vairākumu Emīls Potāpovs panāca 2:0. Vēl otrajā trešdaļā vienus vārtus "Mogo" komandai atguva Edgars Lipsbergs, bet trešās trešdaļas vidū Ronalds Cinks pēc Toma Bluka kļūdas pārtvēra piespēli uz zilās līnijas un panāca 2:2.

Pamatlaikā un papildlaikā rezultāts nemainījās, tāpēc uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos, kur vienīgo precīzo raidījumu izpildīja Edgars Kurmis.

"Mogo" vārtus kopš 36.minūtes sargāja Henrijs Ančs, kurš šonedēļ cīnās par vietu sastāvā arī Latvijas nacionālās valstsvienības treniņnometnē. Tāpat laukumā "Mogo" rindās devās arī citi Latvijas izlases kandidāti Renārs Demiters un Miks Lipsbergs.

Līdz ar to pašreizējā valsts čempione "Mogo" saglabā kopvērtējuma līderpozīciju. Arī pirmajā aplī tā "Kurbadu" pieveica ar rezultātu 3:2.

Latvijas virslīgas kopvērtējuma līdere "Mogo" desmit spēlēs guvusi 24 punktus, bet pie 20 punktiem tikusi "Prizma", kurai ir spēle rezervē. Tām ar 18 punktiem seko "Liepāja", bet Ogres "Kurbads" ar 15 punktiem astoņās spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā, kamēr "Zemgale"/LLU guvusi 13 punktus astoņos mačos.

Savukārt pie trīs punktiem desmit dueļos tikusi "Rīga", kamēr bez punktiem cīnās "Rīga 99"/"Tukums".

Kā zināms, pagājušajā mēnesī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukums" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tiek tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!