Foto: Gata Pabērza kolāža

Lai citi varētu labāk atpūsties, kādam arī jāpastrādā, tāpēc MVP autori svētku nedēļā nesēdēja, rokas klēpī salikuši. Ne dienas bez jauna raksta – gādāsim, lai tas pamazām iesakņotos kā standarts, ar ko MVP lasītājs varētu rēķināties! Tāda būs šī nedēļa un tāda bija arī iepriekšējā, uz ko jau tradicionāli īsumā atskatāmies pirmdienā.

Principu un loģikas sadursme Dalasā. Kāpēc 'Mavericks' bez Porziņģa laukumā iemet vairāk

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dalasas "Mavericks" jaunais vadonis Džeisons Kids savos padotajos atmodinājis prieku spēlēt basketbolu un Kristaps Porziņģis atgriezies Ņujorkas "Knicks" gados, tomēr par spīti skaistajai etiķetei... Kaut kas tajā visā ož pēc pelējuma. Basketbola apskatnieks Rihards Zeilis mazliet par mānīgi pozitīvo "Mavericks" sezonas sākuma bilanci un maršrutiem, kurp tas varētu vest tālāk. Komandu un Kristapu, kopā vai atsevišķi...

Lasīt vairāk

Tētis, students, kapteinis. Rodrigo Ābola ražīgais rudens

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Ienākot pa mājas durvīm, viņš par hokeju aizmirst – savu uzmanību pieprasa trīs mēnešus vecais Aleksī, bet, kad puika devies pie naktsmiera – laiks ķerties pie mācībām. Tomēr uz ledus tas nav atstājis negatīvas sekas, drīzāk pretēji: Rodrigo Ābols šobrīd ir Zviedrijas pusfinālistes "Orebro" rezultatīvākais spēlētājs, labākais vārtu guvējs, bet kopš 1. novembra – arī komandas kapteinis. Vienīgais augstākajā līmenī ārpus Latvijas spēlējošais latviešu hokejists, kuram ticis šāds gods. Rodrigo cer, ka priekšā vēl viens izaicinājums: debija olimpiskajās spēlēs.

Lasīt vairāk

'Neesi mīkstais, apēd tableti!' Narkotikas, dopings un pretsāpju zāles – trīs vaļi, uz kā turas NHL

Foto: AP/Scanpix / LETA

Tās trīs lietas, kas stāv zāļu skapītī, nemirstīgais Latvijas šlāgeris apdziedājis jau labi sen. Šāds skapītis ir arī Nacionālajā hokeja līgā, taču parasti tas noslēpts kāda tumša kabineta tumšākajā stūrī. Ilgus gadus skaļi runāt par tā saturu nav bijis pieņemts, taču šajā vasaras–rudens sezonā tas beidzot notika – tumšā kabineta durvis palika vaļā. Un tajās iespīdēja gaisma... Līga, kurā iztiku pelna arī latviešu spēlētāji, spiesta atzīt, ka gadu garumā pievērusi acis uz to, kā hokejisti atjaunojas pēc ļoti smagajām slodzēm, vai gluži vienkārši izklaidējas un aizmirstas.

Lasīt vairāk

Pagājušajā nedēļā godinājām vienu no dižākajiem latviešu vīriem pasaules hokejā, kas dzimšanas dienu svin reizē ar Latvijas valsti un šoruden uz jubilejas kūkas varēja pūst apaļas simts svecītes – 18. novembrī Latvijai apritēja 103, bet leģendārajam hokeja ārstam Visvaldim Nagobadam, bez kura NHL nebūtu nonācis nedz Helmuts Balderis, nedz Artūrs Irbe un Sandis Ozoliņš – apaļš 100! "Kāds teiks, ka ar laiku vietā nāks jauni talanti un "kanti" noturēs. Neticiet viņiem. Latvijas skeletons – vismaz tāds, kādu sabiedrība pazīst un atzīst – beigsies līdz ar Pekinas olimpisko spēļu ceturto braucienu..." raksta Raimonds Rudzāts, savā komentāra slejā analizējot Latvijas skeletona un brāļu Dukuru "pēdējo deju". Tāpat iepazīstinājām ar kādu vīru, kas ilgi un neatlaidīgi iemantojis NBA spēlētāju nīstākā tiesneša titulu, kā arī gadu pirms futbola Pasaules kausa izcīņas atklāšanas spēles Katarā apkopojām piecus iemeslus, kāpēc šī oriģinālā kombinācija FIFA izpildījumā nepavisam nav veiksmīgākā doma.

Kas gaidāms "MVP"

Nesen no vairākiem MVP rakstu varoņiem uzklausītās tēzes par situāciju, kāda izveidojusies pēc Latvijas sporta pārvaldībā īstenotās reformas, valsts nodrošinātās naudas plūsmas sportistu virzienā tagad organizējot caur sporta veidu federācijām, ne vairs Olimpiskās vienības grāmatvedību, rosina pārdomas, ar ko esam iesākuši jauno nedēļu. Tajā noskaidrosim arī iemeslus, kādēļ pirmos kucēnus jūrskolā nākas sūtīt Trīs Zvaigžņu balvas projektam un kāpēc pašmāju sporta vadībai pēdējā laikā vispār nesekmējas ar reprezentācijas lietām, pētīsim, kā basketbolistu ieradumus un precizitāti maina dažādos turnīros un valstīs atšķirīgās bumbas, analizēsim, ko tuvākajos gados var gaidīt no Latvijas valstsvienības, un ielūkosimies arī "benzīngalvu" virtuvē – pavadīsim pelnītā atpūtā lielāko F-1 trakuli un intervēsim kādu interesantu vīru, kas zina stāstīt visu par rallijkrosa aizkulisēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!