Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komisārs Gerijs Betmens pirms Stenlija kausa finālsērijas pirmās spēles savā tradicionālajā uzrunā par līgas svarīgākajiem jautājumiem vēlreiz uzsvēra, ka 2018. gada Phjončhanas olimpiskās spēles noritēs bez pasaules vadošajiem hokejistiem, jo NHL klubi negrasās deleģēt savus spēlētājus, un šis jautājums ir izsmelts.

Lai gan visas pasaules hokeja līdzjutēji un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) cerēja, ka NHL ļaus saviem spēlētājiem piedalīties 2018. gada olimpiskajās spēlēs, aprīļa sākumā NHL pieņēma lēmumu nesūtīt savus sportistus uz olimpiādi Korejā. Tā būs pirmā reize kopš 1998. gada, kad visi pasaules vadošie hokejisti nespēlēs Ziemas olimpiskajās spēlēs.

"Komentāri no spēlētāju pārstāvjiem un Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ļauj domāt, ka jautājums joprojām ir atvērts, bet tā nav un nekad nav bijis," apgalvo Betmens, kurš savos izteikumus nepieļāva pat mazāko iespēju par NHL hokejistu dalību olimpiādē.

IIHF prezidents Renē Fāzels vēl maijā izteicās, ka 2-3 reizes nedēļā sazinās ar NHL Spēlētāju asociāciju (NHL PA), lai atrisinātu problēmu. Tāpat Phjončhanas olimpisko spēļu rīcības komitejas prezidents Hī Beoms Lī uzsvēris, ka esot atvērts sadarbībai ar NHL, lai Korejas ledus arēnās redzētu pasaules vadošos hokejistus.

Betmens gan noliedz visas šīs runas, jo NHL nekad ar IIHF nav veikusi pārrunas, un NHL "nav apetītes turpināt spēlēt olimpiskajās spēlēs". Galvenais iemesls ir klubu īpašnieku pretenzijas, jo lielie biznesmeņi nevēlas redzēt tukšas Ziemeļamerikas arēnas pašā sezonas karstumā, kad notiek cīņa par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā.

Pēc NHL paziņojuma krievu hokeja lielākā zvaigzne Aleksandrs Ovečkins paziņoja, ka nerespektēs NHL lēmumu un spēlēs Krievijas izlasē. Betmens gan apšauba, ka kaut kas tāds notikšot. "Nedomāju, ka kāds no mūsu spēlētājiem brauks spēlēt. Negribu arī neko ietekmēt. Un nav iemesla tagad sākt kaut kādu strīdu," pārliecināts ir Betmens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!