Foto: F64

Latvijas izlases vārtsargs Ivars Punnenovs ceturtdien demonstrēja aktīvu sniegumu Šveices hokeja augstākās līgas (NL) spēlē, taču neglāba komandu no zaudējuma, kamēr uzbrucējs Deniss Smirnovs atzīmējās ar rezultatīvu piespēli uzvarētā mačā.

Punnenova pārstāvētā Langnavas "Tigers" viesos ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:1) piekāpās Cīrihes "Lions".

No "Tigers" rindās spēlējošajiem latviešiem mačā piedalījās tikai Punnenovs, vārtsargam atvairot 41 no 44 pretinieku mestajām ripām. Pretējos vārtos Vēberam Ludovicam bija jātiek galā ar 35 metieniem.

Punnenovs šosezon 18 spēlēs vidēji ielaidis 3,50 vārtus un atvairījis 90,76% metienu.

Tikmēr Smirnovs un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette" viesos ar rezultātu 5:1 (1:1, 3:0, 1:0) uzveica "Zug".

Smirnovs asistēja komandas ceturtajos vārtos trīs minūtes pirms otrā perioda beigām. Smirnovs uz ledus pavadīja 14 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, uzvarēja piecos no 13 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1, bet Smons spēlēja piecas minūtes un 48 sekundes, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Turpretī zaudējumu cieta uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne", kas izbraukumā ar rezultātu 1:5 (0:0, 1:3, 0:2) piekāpās "Lugano" komandai. Ķēniņš laukumā pavadītajās 17 minūtēs un 40 sekundēs četrreiz meta pa vārtiem un cīņu pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā "Bern" ceturtdien nespēlēja.

Turnīra tabulā "Bern" ar 45 izcīnītiem punktiem 32 spēlēs atrodas astotajā vietā, par vienu pozīciju zemāk ar izcīnītiem 43 punktiem 32 spēlēs ierindojas "Lausanne", bet tālāk seko "Servette", kas tikusi pie 41 punkta 31 cīņā, kamēr "Tigers" ar 32 punktu 35 mačos atrodas 12.vietā 13 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!