Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs ceturtdien agri no rīta pēc Latvijas laika sargās Vankūveras "Canucks" vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sērijas pirmajā mačā pret Edmontonas "Oilers".

Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā "Canucks" savā laukumā pulksten 5.00 pēc Latvijas laika spēkosies ar "Oilers", kas pazīstama ar savu jaudīgo uzbrukumu.

Trešdien "Canucks" galvenais treneris Riks Tokets apstiprināja, ka turpinās uzticēties Šilovam, kurš trīs spēlēs sargāja komandas vārtus pirmās kārtas sērijā pret Nešvilas "Predators". Latvietis vidēji ielaidis 1,70 vārtus un atvairījis 93,8% metienu. Tieši izslēgšanas spēlēs latvietis nopelnīja savu pirmo "sauso" spēli NHL karjerā.

Savukārt Bļugers sešās spēlēs Stenlija kausā izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli.

"Canucks" sastāvs paliks tāds pats, kāds tas bija iepriekšējās trīs spēlēs, raksta medijs "canucksarmy.com".

"Oilers" komandā ir ļoti meistarīgi uzbrukuma spēlētāji. Pirmās kārtas sērijā Edmontonas komanda ar 4-1 pieveica Losandželosas "Kings". Konors Makdeivids šajos mačos izcēlās ar vieniem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm, Leons Draizaitls guva piecus vārtus un izdarīja piecas piespēles, bet Zaks Haimans izcēlās ar septiņiem goliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!