Foto: AP/Scanpix/LETA

Vankūveras "Canucks" hokejisti atkal apliecināja, ka spēj uzvarēt maču no bezcerīgām situācijām, parādot savu nepiekāpīgo raksturu, tāpēc Artūrs Šilovs mača galotnē nevarēja pievilt savu komandu, pēc Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas pirmā mača sacīja vārtsargs no Latvijas.

Jau vēstīts, ka Šilova 14 atvairītie metieni un Teodora Bļugera rezultatīvā piespēle palīdzēja "Canucks" ar uzvaru (5:4) sākt Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sēriju pret Edmontonas "Oilers".

"Es cīnījos komandas biedru dēļ, jo viņi padarīja tik apbrīnojamu darbu," sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem sacīja Šilovs, kurš mača galotnē izcēlās atvairītiem metieniem, ļaujot noturēt minimālo pārsvaru. "Es nevarēju viņus pievilt. Mēs spējam uzvarēt spēles no bezcerīgām situācijām. Mēs vienmēr turpinām cīnīties, parādam raksturu un spējam gūt uzvaru nesošos vārtus."

"Canucks" hokejisti šajā mačā bija nonākuši iedzinējos ar rezultātu 1:4. Pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem latviešu vārtsargs nespēja noslēpt savu sašutumu, jo ripa izspruka viņam starp kājsargiem, tomēr turpinājumā komanda prata gūt četrus bezatbildes vārtus. Šilovs norādīja, ka šādā veidā gūts panākums komandai dod pārliecību.

"Komandas gūst vārtus, nekas nav perfekts. Tā vienkārši notiek," par savām emocijām pēc četriem ielaistajiem vārtiem stāstīja Šilovs. "Es centos būt mierīgs. Mēs uzreiz guvām savus otros vārtus un emocijas nedaudz pierimās. Metienu bloķēšana bija apbrīnojama, komandas biedri nepārtraukti cīnījās. Šie bloķētie metieni bija ļoti svarīgi."

"Es domāju, ka otrajā un trešajā periodā mēs dominējām un izmantojām savas iespējas," viņš turpināja.

Šilovam šī bija pirmā spēle pret šī brīža NHL spožāko zvaigzni Konoru Makdeividu, un latvietim pirmajā tikšanās reizē izdevās viņam neļaut gūt vārtus. Tiesa, viņš šajā mačā metienus pa vārtiem neizdarīja.

"Makdeivids ir ātrs un ļoti prasmīgs, tāpēc man ir jābūt pacietīgam. Viņam nedrīkst dot pārāk daudz vietas, jo viņš spēj radīt situācijas," stāstīja Šilovs. "Viņu jāmēģina izslēgt no spēles."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!