Foto: LHF

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlasei pasaules čempionāta elites divīzijas apakšgrupas spēlē pret Baltkrievijas U-18 valstsvienību pietrūkušas emocijas, sarunā ar Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pārstāvi pēc spēles atzina vienības galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Ziņots, ka Latvijas U-18 izlase ar rezultātu 2:6 zaudēja Baltkrievijas valstsvienībai. Tādējādi jaunie hokejisti nodrošinājuši pēdējo, piekto vietu apakšgrupā un no tās neizkļūs.

Vien dienu iepriekš izlase aizvadīja cienījamu un nogurdinošu maču pret spēcīgo Kanādas U-18 izlasi, zaudējot vien ar rezultātu 2:4. Par to pēc spēles atgādināja arī Sorokins.

"Mums pēc pagājušās nakts spēles pret Kanādu nebija pietiekami daudz emociju," izteicās treneris. "Spēli šonakt uzsākām drausmīgi. Vien otrās trešdaļas beigās sākām labi spēlēt. Taču mēs pārāk daudz pārkāpām noteikumus [Latvijas izlasei bija 18 soda minūtes - aut.], un tā spēli nevar uzvarēt. Skumji, bet zaudējām turnīra svarīgāko spēli."

Lai gan pirms diviem gadiem Sorokina vadītā U-18 izlase pirmo reizi iekļuva ceturtdaļfinālā, arī starp šīs vienības hokejistiem treneris saskata perspektīvus spēlētājus: "Domāju, ka vairāki šīs komandas hokejisti spēlēs U-20 izlasē – Martins Laviņš, Pēteris Purmalis, Gustavs Ozoliņš. Un nedomāju, ka viņi tikai spēlēs. Viņi būs komandas līderi."

Savukārt pretinieki no Baltkrievijas "play-off" kārtu sasniedza jau trešo reizi pēc kārtas, kas ir valstsvienības veiksmīgākā turnīru sērija.

"Nedomāju, ka šī bija mūsu labākā spēle, bet labi spēlējām pirmajā trešdaļā un pirmie guvām vārtus," atzina komandas kapteiņa asistents Vladislavs Šilo. "Otrajā trešdaļā tik labi nespēlējām. Trešajā periodā spējām palielināt vadību, un beigās tikām pie laba rezultāta."

A apakšgrupā līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Kanāda. Tikpat punktus trijos mačos izcīnījusi Baltkrievija un Zviedrija, trīs punkti trijās cīņās ir Šveicei, bet bez punktiem tikpat mačos ir Latvija.

Sestdien grupu turnīru Latvijas valstsvienība noslēgs ar spēli pret Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!