Foto: AP/Scanpix/LETA

Izcilais hokeja vārtsargs no Čehijas Dominiks Hašeks, turpinot iebilst pret Krievijas hokejistu piedalīšanos Nacionālās hokeja (NHL) čempionāta spēlēs, asi kritizējis to, ka NHL Zvaigžņu spēles nedēļas nogalē piedalījies arī Vašingtonas "Capitals" zvaigznes Aleksandra Ovečkina dēls Sergejs.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Floridā risinājās NHL Zvaigžņu spēle, un piektdien notikušajās meistarības sacensībās uz ledus kopā ar savu tēvu kāpa četrus gadus vecais Sergejs Ovečkins. Nepiespiestajā atmosfērā Ovečkins jaunākais mēģināja gūt vārtus pret bijušo Kanādas izlases un Floridas "Panthers" vārtsargu Roberto Luongo.

"Nekad nevar zināt, vai vēl kādreiz piedalīšos Zvaigžņu spēlē, tāpēc es centos izklaidēties un veidot atmiņas sev, ģimenei un bērniem," "Washington Post" teica Ovečkins, kurš Zvaigžņu spēlē piedalījās 13. reizi. "Tas bija ļoti forši. Visi to izbaudīja. Protams, Sergejs smaidīja."

57 gadus vecais Dominiks Hašeks kopš 24. februāra aktīvi iesaistās Krievijas agresijas nosodīšanā un vēršas pie pasaules sporta sabiedrības, lai jebkādiem veidiem panāktu Krievijas izolāciju. Redzot, ka Zvaigžņu spēlē piedalās Ovečkina dēls, viņš atkal nevairījās kritizēt esošo situāciju NHL. Arī Sentluisas "Blues" hokejista Vladimira Tarasenko dēls varēja būt uz ledus ar savu tēvu.

"Ļaut Ovečkina dēlam piedalīties NHL Zvaigžņu spēles aktivitātēs ir spļāviens sejā aptuveni 500 nogalinātajiem, tūkstošiem ievainotajiem un desmitiem tūkstošu nolaupītajiem ukraiņu bērniem," sociālajā tīklā "Twitter" rakstīja Hašeks. "NHL un komisāram Gerijam Betmenam ir jāmaksā par šo briesmīgo aktu."

Viņš arī norādīja, ka ar šo epizodi NHL savu reputāciju nogremdējis līdz viszemākajam punktam.

Somijas medijs "Ilta-Sanomat" bija Zvaigžņu spēles norises vietā Floridā, kur lūdza Betmenu komentēt Hašeka izteikumus.

"Dominiks Hašeks bijis aktīvs kritiķis pēdējo gadu laikā. Viņam ir tiesības uz savu viedokli. Bet es nedomāju, ka viņa viedoklis atspoguļo Čehijas cilvēku vai valsts valdības pozīciju. Starp citu, es viņam nepiekrītu," teica NHL komisārs Gerijs Betmens.

Savukārt medijs "Fox Sports" no NHL nesaņēma komentāru par Hašeka izteikumiem.

Ovečkins nonācis 82 vārtu attālumā no Veina Grecka NHL gūto vārtu rekorda, tomēr viņa saiknes ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu bojā šo sportiski izcilo sasniegumu.

Jau ziņots, ka Floridas "Panthers" uzbrucējs Metjū Tkačaks sestdien palīdzēja Atlantijas divīzijas komandai uzvarēt Zvaigžņu spēlē un tika atzīts par paraugmača vērtīgāko spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!