Foto: AFP/Scanpix/LETA

Leģendārais čehu hokeja vārtsargs, 57 gadus vecais Dominiks Hašeks kopš 24. februāra aktīvi iesaistās Krievijas agresijas nosodīšanā un vēršas pie pasaules sporta sabiedrības, lai jebkādiem veidiem panāktu Krievijas izolāciju. Tagad "Dominators" atklātā vēstulē nosodījis un kritizējis daudzas pasaules vadošās profesionālās sporta organizācijas, kas joprojām pieļauj Krievijas sportistu dalību sacensībās. "Jūs esat līdzatbildīgi ukraiņu nāvēs," tiešs un skarbs ir Hašeks, kurš atklāto vēstuli nosūtījis Nacionālajai hokeja līgai (NHL), Profesionālajai vīriešu tenisa asociācijai (ATP) un Profesionālajai Sieviešu tenisa asociācijai (WTA).

Publikācijā Hašeks uzsver, ka ar vēstules starpniecību viņš vēlas panākt pilnīgu Krievijas sporta izolāciju no pasaules sporta, nešķirojot sportistus. Tādēļ arī lielākā daļa kritikas pienākas NHL, WTA un ATP, kas turpina ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem startēt sacensībās. Hašeks cer, ka vēstuli vērā ņems arī "citas līgas un sacensības visā pasaulē, īpaši jau Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK)", kas decembrī vienā no sanāksmēm pieļāva sākt diskusiju par Krievijas sportistu iesējamo atgriešanos starptautiskā apritē.

NHL klubos joprojām spēlē daudzas Krievijas hokeja zvaigznes, bet Krievijas diktatora draugs un atbalstītājs Aleksandrs Ovečkins nesen laboja kārtējos NHL rekordus, kam uzmanību pievērsa visi lielākie amerikāņu mediji. Paradoksāli, ka ASV ir vērsusi sankcijas pret daudziem Putinam pietuvinātiem cilvēkiem, bet sankcijas nav skārušas krievu sporta zvaigznes, kas ar savu sniegumu Ziemeļamerikā dod miljoniem lielus ienākumus un priecē amerikāņu līdzjutējus.

Savukārt ATP un WTA pieļauj Krievijas tenisistu startēšanu nozīmīgajos turnīros, liedzot tikai izmantot Krievijas karogu. Vēl vairāk, ATP un WTA vērsās pret prestižā Vimbldonas čempionāta rīkotājiem, kas turēja taisnu savu mugurkaulu un neļāva Krievijas tenisistiem spert kāju kortos. Decembra sākumā Vimbldonas rīkotāji saņēma arī viena miljona ASV dolāru lielu naudas sodu par savu stingro nostāju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!