Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvēja Kolorādo "Avalanche" uz astoņiem gadiem pagarinājusi līgumu ar vienības uzbrukuma līderi Neitanu Makinonu, informē vienība.

Pašreizējā līgumā 27 gadus vecajam hokejistam spēkā ir viena sezona, tādējādi jaunais līgums noslēgsies pēc 2030./2031.gada sezonas. Vidēji sezonā Makinons saņems 12,6 miljonus ASV dolāru.

Savukārt astoņu gadu nogrieznī kopējā summa sasniegs 100,8 miljonus dolāru, bet ar jaunā līguma stāšanos spēkā uzbrucējs kļūs par vislabāk atalgoto spēlētāju līgā. Šobrīd Konors Makdevids (Edmontonas "Oilers") saņem 12,5 miljonus dolāru par sezonu.

Kanādiešu uzbrucējs aizvadītajā sezonā 65 regulārā čempionāta spēlēs guva 32 vārtus un atdeva 56 rezultatīvas piespēles. Viņš bija septītais līgā vidēji punktos mačā (1,35) un izdarītajos metienos pa vārtiem (299).

Stenlija kausa izcīņā Makinons 20 dueļos guva 13 vārtus un asistēja vēl 11 precīzos metienos.

Šoruden kanādietis sāks savu desmito sezonu NHL, kur regulārajā čempionātā 648 cīņās guvis 242 vārtus un atdevis 406 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas turnīros uzbrucējam 70 spēlēs ir 41 precīzs metiens un 52 rezultatīvas piespēles.

2013.gada NHL drafta pirmais numurs Makinons trīs no pēdējām piecām sezonām bijis starp pretendentiem uz līgas vērtīgākā spēlētāja balvu. 2014.gadā viņš tika atzīts par līgas labāko debitantu, bet aizpērn saņēma līgas korektākā spēlētāja balvu.

Makinons līdzšinējo NHL karjeru pavadījis "Avalanche" komandā, bet pirms debijas planētas spēcīgākajā čempionātā viņš divus gadus pavadīja Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL).

Makinons piedalījies arī trīs pasaules čempionātos, 2015.gadā palīdzot Kanādai izcīnīt zelta medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!