Foto: Kadrs no video

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunās sezonas pirmās nedēļas labāko atvairīto metienu topā iekļuvis Kolumbusas "Blue Jackets" latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins.

Merzļikins labāko momentu izlasē iekļuvis ar teicamu "seivu" sezonas pirmajā spēlē, kurā "Blue Jackets" ar 8:2 sagrāva Arizonas "Coyotes". Pretinieku komandas pretuzbrukumā "Coyotes" hokejisti teicami saspēlējās un izspēlēja ripu praktiski līdz tukšiem vārtiem, bet Merzļikins špagatā ar kājsargu spēja nosegt vārtu tālo stūri.

Merzļikinam šī bija īpaši emocionāla spēle, jo mačā tika godināts viņa draugs, vasarā traģiski bojā gājušais latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks. Merzļikins maču aizvadīja ar Kivlenieka 80. numuru, atvairīja 36 no 38 metieniem un tika atzīts par mača otro zvaigzni.

Merzļikins redzams arī NHL pirmās nedēļas labāko vārtu guvumu topā. NHL nedēļas skaistāko vārtu izlases ceturtajā vietā ierindots līgas jaunpienācējas Sietlas "Kraken" uzbrucējs Brendons Tanevs, kurš spēlē pret "Blue Jackets" otrajā periodā teicami iepauzēja un pēc vairākām māņu kustībām pārspēja Merzļikinu. Tie bija "Kraken" vienīgie vārti spēlē, Merzļikins atvairīja 19 no 20 metieniem, bet "Blue Jackets" svinēja uzvaru pagarinājumā ar 2:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!