Latvijas Futbola federācija (LFF) atvainojusies telpu futbola izlases vārtsargam Renāram Škesteram-Kambalam, kurš sākotnēji bija iekļauts valstsvienības kandidātu sarakstā, bet pēc tam svītrots.

LFF šonedēļ izziņoja Latvijas telpu izlases kandidātu sarakstu, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlei pret spēcīgo Spāniju. Sākotnēji sarakstā viens no vārtsargiem bija "Nikars" vārtu vīrs Škesters-Kamabals (LFF kļūdaini pat publicēja, ka futbolists ir no "Petrow"), bet nākamajā rītā viņa vietā uz Latvijas izlasi izsaukts čempionvienības "Petrow" vārtsargs Igors Labuts.


"Viņš saņem apsveikumus no tuviniekiem, komandas biedriem un futbola skolas "Nikars" audzēkņiem, kardināli maina savus plānus, lai pēc pāris stundām uzzinātu, ka uz izlasi ir nolemts izsaukt kādu citu?!," vēlāk sociālajos tīklos neapmierinātību pauda bijušais izlases spēlētājs, viens no "Nikars" līderiem Dmitrijs Zabarovskis. "Par kādu telpu futbola attīstību mēs varam runāt, ja izlases vadība atļaujas tā attiekties pret jaunajiem spēlētājiem? Man ir lūgums izlases vadībai un futbola federācijai oficiāli atvainoties Renāram un atzīt, ka notikušais nav norma priekš Latvijas telpu futbola."

Kā vēsta "sportacentrs.com", pret Labuta iekļaušanu kandidātu sarakstā bijis LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, jo futbolista vārds savulaik izskanējis ar aizdomīgām spēlēm. Labuts gan cīnījies par savu taisnību un šovasar Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS), kas ir sporta augstākā instance, viņu attaisnoja.

"Ja treneris vēlas pieredzējušu vārtsargu no čempionu komandas, tā ir viņa izvēle, taču savas domas un nostāju neesmu mainījis. Tas ir arī ir pagātnes un reputācijas jautājums, ko tagad lieliski parāda publiski komentāri – ne tikai anonīmi," "sportacentrs.com" citē Pukinsku, kura paša vārds ir izskanējis ne tajā spožākajā gaismā saistībā ar reputāciju. Savulaik portāls "Delfi" rakstīja, ka LFF veica pārskaitījumus Pukinskam piederošajam uzņēmumam, kas vēlāk pārrakstīts uz sievas vārda.

Noprotams, ka tieši Pukinska nostājas dēļ sākotnēji kandidātos iekļauts Škesters-Kambals, lai gan valstsvienības galvenais treneris Artūrs Šketovs kandidātu sarakstā vēlējies redzēt Labutu.

LFF prezidents Vadims Ļašenko portālam "sportacentrs,com" uzsvēra, ka sastāvs ir trenera izvēle un ka federācija tajā nedrīkst iejaukties. "No savas puses es tikai sacīju, ka neesmu pret izsaukumu. Sastāvs ir trenera ziņā – tā ir viņa atbildība. Ja Labutam ir atļauts spēlēt un nav nekādu pierādījumu [par spēļu sarunāšanu], mēs nevaram aizliegt spēlēt."

LFF par Labuta iekļaušanu sastāvā paziņoja 2. decembra rītā, pēc kā arī sākās vairāku futbola sabiedrības cilvēku sašutumi sociālajos tīklos. Tikai 3. decembra vakarā LFF atvainojās Škesteram-Kamabalam, šo atvainošanos iekļaujot publikācijā par galvenā trenera Šketova pārdomām pirms gaidāmā mača.

"Pārsteidzīgas komunikācijas dēļ sākotnēji tika izziņots, ka treniņnometnes sastāvā iekļauts vārtsargs Renārs Šķesters-Kambals. Spēlētājam ir izskaidrots, kāpēc šāda situācija izveidojās. LFF un Latvijas izlases treneru korpuss ir pateicīgi par spēlētāja atsaucību un gatavību palīdzēt valstsvienībai. LFF atvainojas spēlētājam par neērtībām, ar kādām viņam nākas saskarties," teikts publikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!