Foto: AFP/Scanpix
Kopā ar slaveno sprinteri, bijušo pasaules rekordistu 100 metru skrējienā Asafu Pauelu dopinga lietošanā pieķerti vēl četri Jamaikas vieglatlēti, vēsta ārvalstu masu mediji.

Ziņas par Pauela un cita pazīstamā sprintera Taisona Geja pieķeršanu aizliegto vielu lietošanā pasauli pāršalca svētdien. Abi sportisti jau atsaukuši dalību no augustā Maskavā gaidāmā pasaules čempionāta.

Neilgi pēc abu slaveno sprinteru pieķeršanas dopinga lietošanā Jamaikas Antidopinga aģentūras vadītājs Herbs Eliots pavēstījis, ka kopumā "iekrituši" pieci jamaikieši. Viena no šīm sportistēm ir Londonas olimpisko spēļu sudraba medaļniece 4x100 metru stafetē Šerone Simpsone.

Dažādi avoti ziņo, ka starp šiem pieciem jamaikiešiem divi ir sprinteri (tātad Pauels un Simpsone), bet pārējie trīs pieķertie vieglatlēti nav skrējēji. Pēc neoficiālas informācijas, viens no pieķertajiem ir vēl junioru vecuma vieglatlēts.

Jamaikas vieglatlētikai tas ir vēl viens trieciens pirms pasaules čempionāta. Jūnijā dopinga lietošanā pieķēra un uz nenoteiktu laiku diskvalificēja vienu no visu laiku izcilākajām jamaikiešu vieglatlētēm, trīskārtējo olimpisko čempioni Veroniku Kembelu-Braunu. Viņas lieta gan vēl nav izskatīta, taču līdz lēmuma pieņemšanai sportistei ir atstādināta no dalības sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!