Foto: Publicitātes foto
Latvijas paralimpiete Diāna Dadzīte, kura pirmdien pasaules čempionātā para vieglatlētikā izcīnīja zelta medaļu šķēpmešanā, pēc sasnieguma atzina, ka šī sezona sportistei bijusi psiholoģiski grūta, ziņo Latvijas Paralimpiskā komiteja.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāve F56 veselības grupā 12 sportistu konkurencē svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 25,54 metri. Otrajā vietā ar rezultātu 22,67 metri palika Irānas sportiste Hasemijeha Moavi Motagiana.

"Izcīnītā zelta medaļa Lāčplēša dienā ir dubultprieks," uzreiz pēc starta teica Dadzīte, sveicot visus valsts svētkos.

"Gads kopumā bijis ļoti smags – bija traumas, arī sezona bija neierasti ilga, jo parasti pasaules čempionāti notiek vasaras mēnešos. Tas sportistam psiholoģiski ir ļoti grūti. Protams, bija arī zināms spiediens, jo vēlējos aizstāvēt savu pasaules čempiones titulu, kuru izcīnīju 2017. gadā Londonā. Neskatoties uz grūtībām un pateicoties savai fizioterapeitei un visai atbalsta komandai, esmu priecīga par sasniegto rezultātu," klāstīja paralimpiete.

Šķēpmešanā viņa līdz šim bija izcīnījusi zelta medaļu pasaules čempionātā 2017. gadā, zelta medaļu 2016. gada paralimpiskajās spēlēs, kā arī sudraba medaļu 2016. gada Eiropas čempionātā.

"Starptautiskā paralimpiskā komiteja Diānu ir ierindojusi starp desmit spēcīgākajām sievietēm – para sportistēm pasaulē. Mēs uz viņu – tāpat kā uz Aigaru Apini – likām lielas cerības, un šīs cerības ir godam attaisnotas. Esmu patiesi priecīga nu jau par divām zelta medaļām, ko Latvija izcīnījusi pasaules čempionātā, un sacensības vēl turpinās," saka Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte.

Prezidente uzsvēra, ka arī citi Latvijas parasportisti sasnieguši ļoti labus rezultātus – Dmitrijs Silovs ieguva sesto vietu šķēpmešanā, Baiba Rorbaha vālītes mešanā izcīnīja devīto vietu un sasniedza savu personisko rekordu. Silovs arīdzan sasniedzis savu personisko rekordu lodes grūšanā, kurā krāslavietis ieņēma septīto vietu. Savukārt Jānis Juhņēvičs, kuram šis ir pirmais Pasaules čempionāts,iekļuvis finālā lodes grūšanā.

Juhņēvičs lodes grūšanas finālā startēs 14. novembrī, pulksten 16.06, bet Dadzīte 15. novembrī puksten 16.06 startēs diska mešanas finālā. Sacensības iespējams vērot tiešsaistē: https://www.paralympic.org/dubai-2019

Pirmo zelta medaļu Latvijai šajās sacensībās izcīnīja Aigars Apinis, kurš triumfēja diska mešanā F52 medicīnas grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!