Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vieglatlētikas sacensībās "Talsu šķēpi" trešdien šķēps izlidojis ārpus sektora un teju trāpījis skatītājiem, vēsta Latvijas Radio.

Šķēpu vienā no metieniem ārpus ieskaites sektora meta Dienvidāfrikas vieglatlēts Douvs Smits, kurš trešdien palika ceturtajā vietā.

Sacensību rīkotājs un bijušais šķēpmetējs Mārcis Štrobinders sarunā ar Latvijas Radio sacīja, ka neko tādu savā mūžā nebija redzējis. Vainīgs negadījumā esot pats sportists, kurš gan neesot varējis izskaidrot, kā viss noticis.

Ja sacensības būtu notikušas lielā vieglatlētikas stadionā, Smita šķēps piezemētos apmēram skrejceliņu vidū, sacīja Štrobinders. No profesionāla sportista, kas metis šķēpu 80 metrus, organizators tādu kļūmi nebūtu gaidījis.

"Var jau mest ārpus sektora, esmu redzējis, metru izmet, vēl [mazliet vairāk]. Mēs šodien izmērījām - tur bija 17 metri ārpus sektora," pastāstīja Štrobinders. "Tas tā kā nedaudz neadekvāti. Nezinu, kas viņam notika, bet viennozīmīgi tā ir paša sportista kļūda un vaina. To viņš arī atzina."

Sacensībās trešdien uzvaru ar 79,04 metrus tālu metienu svinēja Gatis Čakšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!