Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas riteņbraucējs Saša Modolo no "Lampre-Merida" komandas trešdien svinēja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 17.etapā, bet Latvijas pārstāvis Aleksejs Saramotins pakāpies no pēdējās pozīcijas kopvērtējumā.

Modolo bija labākais 134 kilometrus garā etapa sprinta finišā, svinot otro panākumu sacensību posmos šogad.

Otrais finišu sasniedza vēl viens itālis Džakomo Nicolo ("Trek"), bet trešais sacensības noslēdza Luka Mezgecs no Slovēnijas ("Giant-Alpecin").

Tikmēr Saramotins, kurš pārstāv Šveices vienību IAM, ierindojās 112.vietā, finišējot grupā, kas uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 28 sekundes.

Kopvērtējumā situācija nemainījās - spānis Alverto Kontadors ("Tinkoff - Saxo") joprojām par četrām minūtēm un divām sekundēm apsteidz savu tautieti Mikelu Landu no "Astana" komandas, bet trešais ir vēl viens "Astana" sportists itālis Fabio Aru, kurš zaudēja jau teju piecas minūtes.

Savukārt vienīgais Latvijas pārstāvis Saramotins kopvērtējumā pakāpies uz 168.vietu starp 169 sacensības turpinošajiem sportistiem, Kontadoram zaudējot četras stundas 34 minūtes un 12 sekundes.

Pēc salīdzinoši līdzena posma trešdien nākamajās trijās dienās sportistus sagaidīs noslēdzošie kalni, bet sacensības svētdien finišēs Milānā.

Kontadors ir 2007. un 2009.gada "Tour de France" čempions un tiecas kļūt par pirmo riteņbraucēju kopš 1998.gada un Marko Pantāni, kurš pa divām reizēm uzvarējis Itālijas un Francijas prestižajās tūrēs, jo iepriekš viņš "Giro d'Italia" bija labākais arī 2008.gadā.

Kāds no Latvijas riteņbraucējiem šajā velobraucienā piedalās pēc trīs gadu pārtraukuma.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Kolumbijas riteņbraucējs Nairo Kvintana, kurš šogad sacensībās nepiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!