Foto: Romans Kokšarovs

Latvijas izlases riteņbraucējs Mārtiņš Pluto no "Abloc CT" komandas sestdien ieņēma 67. vietu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) 2.Pro kategorijas četru dienu velobrauciena "Tour of Norway" trešajā posmā.

Priekšpēdējā posmā riteņbraucēji Jerpelannes apkārtnē veica 159,9 kilometrus garu distanci ar diviem kategorizētajiem kāpumiem.

Grupas finišā pirmo vietu izrāva "Trek – Segafredo" komandas dāņu riteņbraucējs Madss Pedersens, otrais bija norvēģis Aleksanders Kristofs (UAE), bet trešais finišēja nīderlandietis Miks Tenisens ("Jumbo-Visma").

Vadošā grupa posmu beidza trīs stundās 49 minūtēs un divās sekundēs, bet otrā lielā grupa, kurā bija arī Pluto, atpalika 13 minūtes un 35 sekundes.

Kopvērtējumā pirmais trijnieks ir nemainīgs: līderis ir pirmajos divos posmos uzvarējušais brits Ītens Heiters ("Ineos Grenadiers"), kurš par 15 sekundēm apsteidz "BORA - hansgrohe" braucēju no Nīderlandes Idi Shellingu un par 25 sekundēm – Tenisenu. Pluto no līdera atpaliek gandrīz 23 minūtes, ieņemot 76. vietu.

Svētdien pēdējā posmā riteņbraucēji mēros 156,5 kilometrus ar trīs trešās kategorijas kāpumiem.

Norvēģijas tūre norisinās desmito reizi.

2020. gadā Covid-19 dēļ sacensības nenotika, bet 2019. gadā uzvarēja mājinieks Aleksandrs Kristofs no UAE komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!