Foto: F64

Māra Štromberga vārdā nosauktajā BMX trasē Valmierā Eiropas kausa izcīņas sacensības fiksēts "godīgas spēles" spēles pārkāpums, bet vēl tiks pārbaudītas apsūdzības par manipulācijām ar starta estakādi, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Šī gada 15.jūlijā LRF saņēma biedrību "Mārupes BMX klubs", "BMX Rīga", "Tukums BMX riteņbraukšanas klubs", "BMX Ādaži" un "Gulbenes Velo fans" elektroniski parakstītu iesniegumu , kurā norādīts, ka Ivo Lakučs un Kristens Krīgers veikuši manipulācijas ar starta barjeru Eiropas kausa 11. un 12. posma sacensību laikā. Biedrības arī izteica lūgumu izvērtēt notikušo, noskaidrot patiesību un iesaistīto personu atbildību.

LRF Padome 19. jūlijā sanāca uz sēdi, kurā atzina, ka Ivo Lakuča un Kristena Krīgera atrašanās trasē pēc oficiālajiem treniņbraucieniem un laikā, kad trase citiem sportistiem un treneriem ir slēgta, nav attaisnojama un neatbilst "fair play" principiem sportā, neatkarīgi no šādas rīcības faktiskajām sekām.

Lai pārbaudītu un saņemtu kompetenta neatkarīga eksperta slēdzienu par starta barjeras krišanas ātruma iespējamām izmaiņām, Latvijas BMX izlašu menedžerim Artim Ozolam tika uzticēts vērsties Starptautiskajā Riteņbraukšanas savienībā ar aicinājumu nozīmēt ekspertu pārbaudes un slēdziena sagatavošanai.

Lēmuma pieņemšana par piemērojamo sodu Lakučam un Krīgeram tiks atlikta līdz Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības nozīmētā eksperta slēdziena saņemšanai.

Pirmo reizi publiski apsūdzības manipulācijā izskanēja TV3 raidījumā "900 sekundes", kurā treneris Miks Puķītis sacīja, ka, iespējams, koriģēts starta barjeras krišanās ātrums. Ja Lakučs un Krīgers bija vienīgie, kas to zināja, tad pārējos nostādīja neizdevīgā situācijā.

Lakučs apsūdzības noraidīja, un uzsvēra, ka viņš pārbaudījis barjeru un sagatavojis rezerves pulti, lai sacensības ritētu veiksmīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!