Foto: F64
Latvijas Cīņas federācija (LCF) šobrīd piedzīvo grūtus laikus, jo iepriekšējās vadības neveiksmīgā finanšu pārvaldīšana sagādājusi vismaz 180 tūkstošu eiro lielu parādu, kuru dēļ sākts maksātnespējas process, liecina informācija "Lursoft" maksātnespējas datu bāzē.

Par problēmām Cīņas federācijā bija zināms jau iepriekš, jo 2019. gada janvārī iepriekšējam organizācijas prezidentam Dzintaram Urbančikam (attēlā) biedri izteica neuzticību, tomēr viņš no amata neatkāpās. Martā ārkārtas kongresā Urbančiks tika gāzts no amata, bet viņa vietā tika ievēlēts bijušais cīkstonis Armands Zvirbulis.

Zvirbulis portālam "Delfi" stāstīja, ka visi biedri zinājuši par LCF parādiem, taču to apjoms bija katra iztēles auglis. Pirmajos mēnešos Zvirbuļa vadībā LCF tik sarežģītu situāciju nespēja atrisināt pašu spēkiem.

"Tas ir sāpīgi un nepatīkami. Mums priekšā ļoti smags ceļš, un ceru, ka sportisti no tā necietīs un viss būs kārtībā ar sacensībām starptautiskā līmenī. Visi runāja par Cīņas federācijas parādiem, bet neviens nezināja, cik lieli tie bija. Kad pārņēmām federācijas vadību, konstatējām, ka konts SEB bankā ir bloķēts, ar laiku bloķēja kontu arī Valsts kasē. Tika veikts federācijas audits, apkopoti visi parādi, pēc kuriem secināts, ka ir pamanāmas maksātnespējas pazīmes. Likums mani spieda uzsākt maksātnespējas procesu," skaidroja Zvirbulis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!