Foto: Reuters/Scanpix
Dopinga lietošanā pieķerts viens no Latvijas vadošā svarcēlāja Artūra Plēsnieka konkurentiem šīgada Eiropas čempionātā Dāvids Gogija no Gruzijas, kurš šī iemesla dēļ nepiedalījās nupat aizvadītajā pasaules čempionātā.

Aprīlī Plēsnieks ar jaunu Latvijas rekordu svara kategorijā līdz 105 kilogramiem Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu. Pie bronzas godalgas toreiz tika Gogija, kurš šobrīd tiek apsūdzēts dopinga lietošanā, vēsta pazīstamais krievu medijs "Sport-Ekspress".

Gruzijas Antidopinga aģentūra pavēstījusi, ka Gogija un viņa tautietis Raulis Cirekidze nepiedalījās aizvadītajā pasaules čempionātā, jo abi atlēti esot pieķerti dopinga lietošanā.

Pašlaik nav zināms, kad ņemtas pozitīvās sportista dopinga proves, tāpēc nav paredzams, vai tiks anulēti kādi no Gogijas šogad uzrādītajiem rezultātiem.

Paredzams, ka abiem sportistiem sacensībās varētu būt liegts piedalīties turpmākos divus gadus.

Kā zināms, Plēsnieks tikko aizvadītajā pasaules čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu. Septembrī latvietis kļuva par Eiropas U-23 čempionu, bet pērn Londonas olimpiskajās spēlēs sportists izcīnīja septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!