Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules čempionātā svarcelšanā, kas novembrī notika ASV, atklāti septiņi dopinga lietošanas gadījumi un viens no "iekritušajiem" ir 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempions, Ziemeļkorejas smagatlēts Kims Guk Uns, vēsta portāls "insidethegames.biz".

27 gadus vecā korejieša analīzēs tika atrasts letrozols, hormonu preparāts, kas veicina metabolismu. Šajā pasaules čempionātā Guk Uns izcīnīja zelta medaļu raušanā un sudrabu grūšanā un kopējā vērtējumā svara kategorijā līdz 62 kilogramiem. Šīs godalgas, visticamāk, viņam tiks atņemtas.

Tāpat no iegūtās bronzas medaļas šajā pat svara kategorijā būs jāšķiras azerbaidžānim Valntīnam Hristovam, kura analīzēs atrasts anaboliskais steroīds Nandrolons. Hristovs reiz jau ticis diskvalificēts uz diviem gadiem par dopinga lietošanu un šīs viņam bija vienas no pirmajām sacensībām.

Aizliegtie preparāti atklāti vēl divu Azerbaidžānas sportistu analīzēs, ieskaitot sieviešu sacensību dalībnieci Silviju Angelovu. Pieķerti arī Uzbekistānas, Moldovas un Saūda Arābijas svarcēlāji, kuri gan cīņā par medaļām neiesaistījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!